Herec Jaroslav Šmíd, kterému se mezi kolegy umělci přezdívalo Jerry, odešel do hereckého nebe velice náhle v listopadu 2017. Za sebou nechal v slzách nejenom svého dlouholetého partnera, maskéra a malíře Boba Sobotku (62), ale také velké množství přátel. Mezi ty se počítá rovněž holohlavý herec Robert Jašków (49), známý například ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde ztvárňuje problematického lékaře Máru. Ve skutečnosti ale bude mít tenhle charismatický muž s polským původem srdce na pravém místě.

„Kiss Jerry! Kdo jste ho znali, přijďte v neděli na náměstí Kinských ke vchodu do zahrady. Mám překvapení takové… Pak můžeme jít do Švanďáku na panáka,“ vyzval Jašków na svém instagramu všechny, kterým byl herec, jenž se proslavil především komedií Doktor od jezera hrochů, blízký. Neupřesnil však, zda má na mysli jenom ty, co si s ním tykali i osobně, anebo i širokou veřejnost. „A šiřte, ať má kluk radost,“ dodal. Pro sebe si nechal i to, o jaké překvapení na počest Jerryho Šmída vlastně chystá. Nezbývá než doufat, že se s tím pak svěří alespoň na sociálních sítích!

Na Šmída ostatně často a s láskou vzpomíná i herečka Kristýna Frejová (49), která se díky němu vlastně seznámila se svým současným partnerem. Na vodácké výpravě totiž projížděla společně s partou známých místa, kde s Jerrym zažila spoustu pěkného, a díky vytrvalému připíjení na jeho památku poznala muže, s nímž je dodnes. „Byla to taková Jerryho nebeská seznamka,“ svěřila se dcera dvou hereckých es, Ladislava Freje (77) a Věry Galatíkové (†69), před nějakým časem v Top Star Magazínu. Dostaví se i ona na Jaškówovu smuteční akci, anebo si dá na Jerryho počest jeho oblíbenou zelenou někde v soukromí?

VIDEO: Kristýna Frejová o rodině a o charitě

Video
Video se připravuje ...

Kristýna Frejová Mirka Dvořáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
32 fotografií