„Jako každou jinou neděli jsme byli doma. Zrovna jsem si volal se svou rodinou z Peru, manželka už spěchala na jógu. Doma zapomněla ve spěchu telefon. Ještě mi dala pusu a řekla, že se vrátí v osm. To bylo to poslední, co mi řekla,“ vypověděl pro televizi Prima zdrcený manžel Gustavo. Kromě telefonu neměla Zuzana u sebe ani doklady - ty jí podle Gustava předtím ukradli na služební cestě. 

Zuzana byla naposledy spatřena na zastávce Lipanská na pražském Žižkově - tam ji v 17:45 zachytily bezpečnostní kamery, jak nastupuje do tramvaje číslo 9. Od té doby se však nikomu neozvala. Její přátelé po ní pátrají prostřednictvím sociálních sítích.

Policisté uvedli, že Zuzana netrpí žádnou nemocí, která by ji jakkoli ohrožovala na životě. Orientuje se v čase a prostoru. „Kriminalisté provedli do této doby všechny možné a dostupné úkony k vypátrání pohřešované, avšak bezvýsledně. Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc při pátrání na širokou veřejnost. Pokud kdokoli víte, kde by se žena mohla nacházet či pohybovat, předejte nám, prosím, tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

 

Fotogalerie
5 fotografií