Málokdo ví, že skutečné jméno Terence Hilla je Mario Girotti a narodil se roku 1939 v Benátkách. Dětství sice prožil v Německu, jeho herecká kariéra ale začala zpátky v rodné Itálii, kde se díky svému rošťáckému úsměvu a výrazně modrým očím záhy stal hvězdou stříbrného plátna a především westernů. Čeští a slovenští diváci si ho určitě ještě stále moc dobře pamatují z filmů o Vinnetouovi a Old Shatterhandovi. V Rudém gentlemanovi to byl právě jeho poručík Merill, který slavnému náčelníkovi všech Apačů přebral jeho vyvolenou Ribannu.

A byl to opět western, kde se setkal s rozložitým vousáčem Budem Spencerem. Díky filmu Bůh odpouští, já ne! se tihle dva poznali, oba si změnili svá italsky znějící jména na více americká (Spencer se původně jmenoval Carlo Pedersoli), a co víc, diváci si je jako nesourodou dvojici zamilovali. Tvořili totiž dokonalý protiklad: velký, neohrabaný silák versus vychytralý štíhlý atlet, dvojice, která se často škádlí, ale jinak se vlastně mají rádi.

Společně si zahráli ve dvaceti snímcích, z nichž nejikoničtější jsou například bláznivé komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, Dva výtečníci nebo Kdo najde přítele, najde poklad, což jsou nadčasové filmy, které baví své publikum i mnoho let po svém vzniku.

Dlouhá léta pak Bud Spencer s Terencem Hillem zůstali nejbližšími přáteli. Mohutný Spencer sice před třemi lety zemřel, drobný sympaťák Hill, který byl o deset let mladší, se zřejmě těší dobrému zdraví – stále totiž aktivně pracuje. Minulý rok například dotočil snímek s názvem Il mio nome è Thomas (v překladu Moje jméno je Thomas), kde ztvárnil motorkáře Thomase, který se i s motorkou Harley Davidson ocitne na poušti v Andalusii, aby objevil své pravé já. Zároveň tento film režíroval, a dokonce mu napsal i scénář.

Od roku 1967 je ženatý se scenáristkou Lori Hill, s níž měl syna Jesse (49), ze kterého taktéž vyrostl herec, a později adoptoval syna Rosse (†16). Během natáčení westernové komedie Lucky Luke, ve které si měl Terence společně se svým mladším synem i zahrát, měl však chlapec automobilovou nehodu a zemřel v nedožitých sedmnácti letech. Jeho manželství s Lori tragická událost ještě více stmelila, a před dvěma roky bok po boku oslavili nádhernou zlatou svatbu.

VIDEO: Připomeňte si nejlepší facky Buda Spencera (†86)!

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si nejlepší facky Buda Spencera (+86)! youtube.com

Fotogalerie
20 fotografií