Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Konstantinovy Lázně: Léčivá voda a hubnutí v kosmické lodi

22. března 2019 | 06:00

Konstantinovy lázně leží ukryté v západočeských lesích, necelých 35 km od Plzně. Menší městečko je zasazeno do rozsáhlého lesoparku a je ideální volbou pro návštěvníky, kteří hledají klid. Zdejší chloubou je minerálka s unikátním složením a wellness vybavené přístroji na hubnutí a tvarování těla. V okolí pak máte spoustu možností, kam se vypravit na výlet.

Do lázní vyrážejí pacienti, které trápí především kardiovaskulární onemocnění, artritida, bolesti zad nebo artróza. Zaměřující se však i na komplexní diagnostiku a prevenci.

Prusík: Pramen s unikátním složením

Hlavním stavebním kamenem léčby je balneoterapie. Ta využívá zdejší mimořádně bohaté minerální prameny, tzv. zázračné studánky, které se v rámci České republiky pyšní nejvyšším obsahem oxidu uhličitého. Pobyt tu nabízejí v tradičních lázeňských domech, z nichž jeden je pojmenován právě po hlavním lázeňském prameni Prusík. V blízkosti jeho teras se nachází pitný pavilón, kde můžete jeho vodu ochutnat. Mezi procedury patří uhličité koupele, masáže, elektroterapie, oxygenoterapie, ale i léčebný tělocvik v bazénu a mnoho dalších.

Hubnutí a tvarování postavy

Pokud jste milovníky wellness, radost vám udělá moderní, dvoupodlažní centrum s panoramatickým výhledem do parku. Užijete si tu bazén s vyhřátou vodou i Kneippovy chodníčky, baterky dobijete také ve vířivce, biosauně, finské sauně a parní lázni. K velkým lákadlům patří procedury zaměřené na formování postavy. Například přístroj nazvaný kosmická loď využívá infračerveného záření, které prohřeje tělo až 10 cm do hloubky, což napomáhá ke štěpení tukových polštářků. Galvanický přístroj tu zase používají k boji s celulitidou, striemi a povadlou kůží.

Tipy na výlety pěšky i na kole

Konstantinovy Lázně toho ale nabízí mnohem víc a tady jsou naše tipy: vydejte se po naučných stezkách, které lemují vyvěrající minerální kyselky a zábavnou formou seznamují s historií a okolní přírodou. Okolí je také protkané cyklotrasami, z nichž si každý vybere podle své kondice.  Mimo jiné vás povedou kolem Hradišťského vrchu, kde bylo objeveno naleziště z doby bronzové. O pár kilometrů dál se nachází romantická zřícenina hradu Gutštejn.

Další inspiraci pro výlety v Konstantinových Lázních a okolí najdete ve fotogalerii.

Autor: red

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...