Bývalou modelku Jael Strauss na začátku října srazila na kolena děsivá diagnóza, byl jí objeven IV. stupeň rakoviny prsu. Boj s karcinomem nabral velice rychlý spád, nádor metastazoval a rozvinul se mimo prsní tkáň. V tomto stadiu nemoci se rakovina dostává mimo jiné i do plic, jater, kostí či dokonce do mozku. Její přátelé a fanoušci okamžitě založili stránku na GoFundMe, aby se jim podařilo sehnat co nejvíce peněz na její léčbu. Jael se rozhodla podstoupit chemoterapii a na ruku si jak ona, tak její rodina nechali vytetovat bojové heslo „fuck cancer“. „Nechci zemřít. Potřebuji zázrak,“ plakala na sociální síti.

Léčbu ovšem Strauss ukončila samovolně už zhruba po měsíci, a v listopadu se přestěhovala do hospice, který je zaměřený na nevyléčitelně nemocné pacienty. Po celou dobu sdílela na Instagramu fotky, na nichž detailně mapovala svůj boj se zákeřnou nemocí – a nebyl to zrovna hezký pohled. Postupně se sice ztrácela před očima, přesto neztrácela naději. „Moje rakovina nemůže růst tak rychle jako moje láska. Jsem vděčná za všechnu tu podporu, jsme nezastavitelní,“ napsala například k dojemnému videu, na kterém si holí vlasy.

Tento týden v úterý pak vydechla naposledy, pročež několik dní předtím už strávila v bezvědomí. „Požehnáním pro nás bylo, že jsme ještě měli možnost jí ukázat, jak moc jsme ji milovali. Přinášela lidem hodně světla,“ řekla modelčina matka portálu TMZ. „Dnes jsme ztratili svého anděla, vrátil se zpátky do světa stínů, odkud přišel, ale víme, že na nás bude odtamtud dohlížet,“ dodali k tomu její přátelé. Škoda jen, že si kdysi tak půvabná žena tyhle zprávy už nikdy nepřečte…

Jael Strauss rozhodně neměla snadný život. Ve věku dvaadvaceti let se proslavila po celém světě svou účastí v populární show America’s Next Top Model a umístila se jako šestá. Byla krásná, zajímavá, nekonvenční. Sláva jí však dlouho nevydržela, začala pít, fetovat, a nakonec skončila doslova na ulici. A i když to s ní vypadalo hodně zoufale, zabojovala. S pomocí slavného psychologa Dr. Phila se opět postavila na nohy, dobrovolně nastoupila do protidrogové léčebny, a od roku 2013 byla „čistá“. „Zotavení je možné pro všechny bez ohledu na to, jak moc hluboko klesneš. Nikdo není natolik zlomený, aby se nemohl dát zase dohromady,“ svěřila se tehdy.

Bohužel, dalšího zázraku se už nedočkala.

Fotogalerie
9 fotografií