Se svým životem vyloženě hazardoval muž (76), který šel v úterý kolem půl šesté večer po silnici od Hostěradic na Miroslav na Znojemsku. Nejenže šel po nesprávné straně silnice, ale neměl na sobě žádný reflexní prvek, který přitom nařizuje zákon. Když navíc řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy, bylo zle.

Pro zraněného muže jsme vyslali vrtulník, který ho s těžkými zraněními přepravil na urgentní příjem do nemocnice U svaté Anny v Brně,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Řidič před jízdou nepil, chodec nebyl vzhledem k rozsahu zranění schopen podstoupit dechovou zkoušku,“ upřesnila mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Nehoda u zoo

Už o tři hodiny později srazil řidič jiného osobního auta seniora (75) v Brně. „K nehodě došlo v prostoru přechodu pro chodce v blízkosti zoologické zahrady,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Také v tomto případě putoval zraněný muž do nemocnice U svaté Anny. „Také on utrpěl při nehodě vážné zranění,“ dodala mluvčí záchranky.

VIDEO: Nejen senioři, ale častokrát i žáci a studenti se včas nerozhlédnou, když vstupují do silnice. Tato hrozivě vypadající srážka studenta s tramvají se naštěstí obešla bez větších následků.