Drama začalo ve středu kolem 17. hodiny poblíž obřanského mostu na křížení s tramvají linky 4. Rychle jedoucí bavorák tu srazil muže. Řidič vzápětí dupl na plyn a nebohému chodci nevěnoval žádnou pozornost.

„Osobní automobil BMW stříbrné barvy tam srazil dvaapadesátiletého chodce, který mimo přechod přecházel frekventovanou komunikaci,“ uvedl mluvčí Bohumil Malášek.

Podpálil vlastní auto

„Strážníci, kteří dorazili na místo jako první, okamžitě zahájili nepřímou srdeční masáž a k ošetření raněného muže použili několik obvazů, včetně tlakových. V resuscitaci se strážníci střídali až do příjezdu zdravotníků, kteří si muže následně převzali,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba. Bohužel, jak se později ukázalo, zranění byla natolik závažná, že jim přejetý muž podlehl.

Pachatel z místa nehody okamžitě ujel. Výčitky svědomí ho dohnaly v lesních serpentinách mezi Útěchovem a Vranovem. Tam auto odstavil a zapálil. Sám utíkal směrem na Útěchov, kde ho policisté zatkli.


Ozbrojený a opilý

Zadržený byl pod vlivem alkoholu. „Přístroj ukázal hodnotu téměř dvě promile. Test na drogy muž odmítl. Navíc při bezpečnostní prohlídce policisté zjistili, že je ozbrojený krátkou střelnou zbraní. Při vyšetřování kriminalisté přitom zjistili, že nemá zbrojní průkaz a že zbraň není registrovaná. Muž skončil v policejní cele,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Detektivové podezřelého na 48 hodin zadrželi a navrhli pro něj kvůli nedovolenému ozbrojování vazbu. Muž má podle informací Blesku za sebou kriminální minulost. Policie nyní zjišťuje, zda zadržený opilec smrtící vůz řídil, případně zda jel v autě sám.

Pro vyšetření případu uvítají policisté informace svědků, případně kamerové záznamy z vozidel či bezpečnostních systémů o pohybu poškozeného stříbrného vozidla BMW 530. „Zároveň sháníme informaci o tom, zda byl řidič ve vozidle sám, či s ním byly další osoby. Informace uvítáme na lince 158,“ doplnil Malášek.

VIDEO: Před měsícem se hnal nočním Brnem šílenec, kterého zastavila až střelba z policejních zbraní.