„Po listopadu 1989 si mnoho rodin, kde měli puberťáky, prožilo momenty hrůzy, protože kluci a holky byli jako urvaní ze řetězu. Přišly sem drogy, jiný způsob života,“ promluvil v pořadu 13. komnata o nejtěžším období svého života Suchý.

„Nevěřil jsem, že se z toho dostane,“ přiznal dokonce s tím, že začal trpět depresemi a se synem se kvůli jeho démonům roky neviděl. „Když jsem dospíval a i později jsem tátovi nedělal moc dobrý jméno. Spadával jsem na tu špatnou stranu. A tam jsem zůstal poměrně dlouho. Dneska se za to moc stydím,“ zavzpomínal na temné časy i jeho syn Marek, který závislost po letech porazil a začal znovu žít.

Pomohl mu s tím zejména psychiatr Jan Cimický (70). „Postupně jsem poznával, že je to fajn i bez drog. Pan doktor Cimický mi pomohl, žádný jiný to se mnou neskoulel jako on. Ze dne na den se mi rozsvítilo. Nedokážu to popsat. Najednou jsem si řekl, že je to totální blbost,“ vysvětloval Marek, o kterém sám přední český psychiatr pochyboval. „Byl to dost těžký případ. Marek se s tím velice pral. Bylo to se střídavými úspěchy,“ přiznal své tehdejší pocity.

Nakonec se ale skutečně zadařilo a napravil se i vztah mezi Markem a jeho známým tátou. „Letos jsem byl na jeho svatbě, kde už byly družičky jeho dcerušky. Dneska je fajn kluk,“ dodal hrdě filmový publicista, textař a moderátor ve 13. komnatě, kterou v pátek večer odvysílá ČT1.

VIDEO: Ondřejův bratr Jiří Suchý: Vzpomíná na zesnulého kolegu Šimka!

Video
Video se připravuje ...

Vzpomínka na Miloslava Šimka David Turek, Petr Soukup

 

Fotogalerie
18 fotografií