Stavba od lokálního architektonického ateliéru Arc Designs je výjimečná z několika důvodů. Kromě architektury nabízí také úžasný výhled na krajinu, kde se setkávají různé světy - Evropa a Afrika, Středozemní moře a Atlantský oceán.

Atypická vyhlídka se nachází ve výšce víc jak 340 metrů nad mořem. Konstrukce vyhlídky byla postavena nad existující historickou vojenskou platformou, která sloužila jako základna pro protiletadlové zbraně během druhé světové války.

Záměrem projektu bylo nabídnout návštěvníkům nové a bezkonkurenční výhledy ve všech směrech. Vyhlídce dominují sklo, ocel a beton a minimalistické provedení. Základem stavby je konzolovaná chodba s prosklenou podlahou a balustrádou, která se obtáčí kolem historické kamenné plošiny s ocelovým schodištěm, které zpřístupňuje původní vojenskou plošinu.

Okolo stavby je 2,5 m široký prosklený chodník, budí dojem, že se chodci vznášejí ve vzduchu. Konstrukce je ukotvena k hornině pomocí 70 kotev. Díky tomu je velmi stabilní - odolá nadměrnému zatížení i větru o rychlosti 150 km za hodinu.

Fotogalerie
13 fotografií