Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dixi málem zemřel vyčerpáním, když se snažil vrátit za majitelem, který se ho zbavil: Psího miláčka už můžete adoptovat

Autor: dce - 
5. září 2018
19:09

Totálně zuboženého psa na poslední chvíli zachránila provozovatelka psího útulku v Tachově Gabriela Jägerová. Kříženec staforda Dixi ležel u silnice a vypadal, že je mrtvý. Byl neuvěřitelně podvyživený a vyčerpaný – podle všeho se snažil vrátit za majitelem, který se ho zbavil daleko od domova. Psík je na tom už lépe a čeká na nového páníčka.

Polomrtvého Dixiho naháněli poblíž obce Nová Hospoda u Boru na Tachovsku v polovině července. Našla ho zde žena, která si ho všimla z auta. „Když v noci zastavila na odpočívadle, přišel kulhavou chůzí až k autu. Jelikož se psa trochu bála, zavolala na místo státní policii, která prý psa na místě neviděla,“ popsala na Facebooku Gabriela z útulku U Šmudliny.

Žena se jí druhý den ozvala, protože ji zajímal psíkův osud. Jenže policie Gabriele nález zvířete nehlásila, a tak se ho musela vyhledat po vlastní ose. „Ani jsme nedoufali, že ho na stejném místě potkáme. Když jsme však na místo přijeli, našli jsme psa, který jen ležel. Řekla bych, že smrti opravdu unikl jen o vlásek, protože ho nerozrušilo ani to, že k němu někdo přichází. Nezvedl hlavu, jen oddychoval,“ vypráví.

Psa odvezla na veterinu, kde ho ošetřili. Zpočátku si myslela, že ho srazilo auto nebo utekl a je vyčerpaný. Pravda se ale ukázala o mnoho ošklivější. „Ten pes se snažil za každou cenu dostat zpátky ke svému majiteli. Měl povrchová zranění, vypadalo to, že dlouho někde běžel lesem, a byl opravdu vyčerpaný,“ popsala TV ZAK veterinářka Diana Janouškovcová.

Zpočátku se Dixi – asi devítiletý kříženec – neudržel ani na nohách, dlouho to s ním vypadalo špatně, ale jak tvrdí i veterinářka, je to bojovník, který se nyní má čile k světu. Nyní už hledá nový milující domov.

Lucio1 ( 19. října 2018 07:43 )

tomu říkám pes, ne jak ty "trubky" u nás, co netrefí domů 30m od baráku

xoxo ( 5. září 2018 23:06 )

Vy jste ubohost sama - takhle nějak si představuju "člověka", který je schopný zvířatům ublížit

dementi-blesk-cz ( 5. září 2018 22:39 )

chcípni debi.le.

osol ( 5. září 2018 22:06 )

snad si najde novu skvelu milujucu rodinu. mohli by ste ten pripad sledovat a napisat, zaujima nas to. je mi toho psa velmi luto.

pe17 ( 5. září 2018 21:26 )

zase další lidská odporná bestije,je lepší si vzít domů zmršeného psa,než odporného odpadlíka který si říká člověk Pán lidstva.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání