„Pořád mě bolí krční páteř a nespím. Mám problémy se spánkem a občas bolesti hlavy,“ promluvil o svém trápení Veselý v pořadu 13. komnata. „Poruchy spánku začaly až před rokem, když jsem si uvědomil, že to může být spojené s tím. A to mě dohnalo to řešit,“ přiznal herec, který tak stále nemůže zapomenout na hrozivou událost z března 2016.

Tehdy měl v restauraci poblíž Divadla pod Palmovkou potyčku se dvěma agresivními muži, kteří tam sledovali hokejový zápas Sparty s Plzní. Když Ondřej odešel ven, dvojice ho napadla na ulici a zkopala ho do těla i hlavy. „To zranění bylo vážné, proto mu také v pražské Nemocnici Na Bulovce nabídli přijetí kvůli otřesu mozku,“ potvrdil vážnost situace ortoped Pavel Sadovský z Českých Budějovic.

Tam totiž Veselý žije, a proto se léčil právě tam. Jenže vše podcenil. „Podepsal reverz, že pojede domů. Jak to ovšem u poranění bývá, tak se ty rány a zhmožděniny projevily s větší intenzitou až příští den,“ vysvětluje lékař. „Ta léčba je prostě dlouhodobá u tohohle poranění,“ dodal. Seriálového Franze pak také nabádal, aby poctivě rehabilitoval.

Ten se to snaží dodržovat. Vrásky na čele mu ale přidělává také soud s útočníky, který stále není u konce. „Šel jsem na nejnižší možnou nemocenskou, protože jsem chtěl odehrát premiéru. Normálně by to bylo marodění tak na půl roku,“ vysvětlil Veselý s tím, že tím vlastně agresorům nahrál.

„Dostali trest za ublížení na zdraví, ale jinak by to mohlo být kvalifikovaný i jako pokus o vraždu. Takže jsem to vlastně podcenil,“ drbe si hlavu. „Soud o odškodnění teprve proběhne,“ dodal pak ve své 13. komnatě, vysílané v pátek večer na ČT1.

VIDEO: Ve Vyprávěj si zahrál také Míra Nosek. Ten prozradil, jak jsou placené reklamy…

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Vyprávěj Míra Nosek: Prozradil, kolik herci dostávají za reklamy! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
25 fotografií