„Byla to skupinka asi šesti nebo sedmi mužů, to mohu potvrdit,“ řekla Blesku žena, která chce z pochopitelných důvodů zůstat v anonymitě.

„Chodí sem spousta lidí, abych si je úplně pamatovala. Je možné, že sem občas přijdou, třeba třikrát do měsíce. Blíž je ale neznám,“ pokračovala servírka, která měla službu ve středu večer, kdy byla hvězda seriálů Vyprávěj či Svatby v Benátkách brutálně napadena. „Odehrálo se to venku, takže jsem nic neviděla. Ale muselo to být blízko restaurace, hned před vraty totiž stála sanitka,“ dodala.

Veselý měl ten den v restauraci Zenklovka pracovní schůzku s ředitelem Divadla pod Palmovkou Michalem Langem (51), který však nedorazil. Doprovázela ho ještě kolegyně. S muži, kteří ho měli po odchodu z hospody napadnout a kopat do hlavy tak, že utrpěl zranění páteře, otok hlavy a pohmožděniny, se setkal už uvnitř.

V průběhu druhého semifinále hokejové extraligy Sparta–Plzeň s nimi prohodil pár slov. „Ptali se mě, proč fandím Plzni. Odpověděl jsem, že držím palce slabšímu. Řekli mi, že jsem v Praze, takže bych měl fandit Spartě. Poznamenal jsem, že můžu fandit, komu chci. Tím to haslo,“ svěřil Blesku herec.

To konečně potvrzuje i svědectví servírky. Žádný větší konflikt v restauraci nezaznamenala. „Agresivita tu nebyla ani z jedné strany. Opravdu se porvali až venku,“ řekla nám. Policie už proto prohlíží záběry pouličních kamer. „Událost vyšetřujeme, nicméně napadení samotné se odehrálo mimo výhled kamer. Upřesňujeme průběh události i počet účastníků,“ sdělil Blesku policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Fotogalerie
12 fotografií