Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zdvižený prostředníček, erotiku hledej všude i rozjetý rocker! Nejpřekvapivější okamžiky ze života Karla Gotta

/
  • Nejvtipnější okamžiky a výroky Karla Gotta? Podívejte se do galerie.
    2. října 2019 ● 10:22

    Zpěvák všech zpěváků, tím byl bezesporu Karel Gott, ale legraci si česká hvězda ze sebe udělat uměla. Vzpomínáte třeba na Karlův zdvižený prostředníček nebo na božského Káju coby moderátora fotbalového klání? Nebo na jeho větu, kterou vždy říkal na děkovačce: „Tohle jsem opravdu nečekal." A nebo Karel jako živel pódií, který dokázal rozparádit i dav teenagerů na Rock for People! Podívejte se do galerie na Karlovy nejvtipnější výroky a okamžiky.

  • 1.

    Vztyčený prostředníček

    „Tohle gesto jsem udělal poprvé v životě a udělal bych to znovu," řekl tehdy exkluzivně pro Blesk.cz Karel Gott. „Snad si člověk z radosti může ještě dovolit klukovinu," dodal. Božského Káju tehdy naštvalo, když se řadě lidí nelíbilo, že dostal vyznamenání od tehdejšího prezidenta Václava Klause, a tak jim ukázal, jak moc mu jejich nelibost vadí.

    Víte, co mi můžete? Karel Gott vzkázal kritikům, co si o nich myslí.
    Autor: Reprofoto Youtube

  • 2.

    To jsem opravdu nečekal

    Ať přebíral Zlatého Slavíka, či jiné ocenění, vždy byl Karel Gott velice překvapen a pokaždé také takto začínal svou děkovnou řeč.

    Karel Gott má Slavíků nejvíce, ale ne všechny.
    Autor: archiv Blesku

  • 3.

    Rock n´roll

    Karel Gott to uměl pořádně rozparádit, a to i dokonce dav mladých rockerů! Festival Rock for People tradičně se odehrávající v Hradci Králové v roce 2013 naprosto ovládl, a dokonce lidem ukázal, jaký je rocker!

    Karel Gott roztancoval dav o 10 tisících lidech: Sáhl převážně po svých starších, rockenrolových kouscích, ale dostalo se třeba i na Včelku máju
    Autor: Blesk - Jiří Krušina

  • 4.

    Nejvtipnější rozhovor

    Vtipný rozhovor s Karlem Gottem zažila dvojice reportérů Blesku. Tereza Kühnelová a Luboš Procházka se za ním vydali do Brna, kde Karel vystupoval v rámci svého turné. Hned po koncertě, na kterém Karel jako obvykle sršel energií, je mistr přijal v šatně. Rozhovor měl vést Luboš, jenže veškerou pozornost zpěváka okamžitě upoutal Terezin výstřih, na který bez ustání zíral, a přítomnost reportéra, který se snažil začít s rozhovorem, vůbec nevnímal.

    Karla Gotta upoutal výstřih reportérky.
    Autor: archiv Blesku

  • 5.

    Erotika

    Že všechno má sexuální podtext? Tak to si myslel i Karel Gott, který za vším uměním viděl erotiku a ani se tím netajil, když v roce 1993 pronesl: „Za každým uměním se skrývá erotika.“

    Český Slavík Karel Gott.
    Autor: archiv Blesku

  • 6.

    Gott jako komentátor fotbalu

    Na malou chvíli si sedl v roce 2013 božský Kája do křesla komentátorů Ligy mistrů a komentoval zápas Plzně s Mariborem. Tady je jedna z božských hlášek mistra coby komentátora. „Hrajeme fantastický fotbal. Perfektně se nám daří roztahovat hru do křídel, odkud pak citlivými centry hledáme toho hrotového útočníka, nebo hráče z druhé řady.“

    Karel Gott jako komentátor fotbalu.
    Autor: Reprofoto Youtube



  • 7.

    Žert na Slavících

    Když v roce 2014 Karel Gott opět vyhrál Zlatého Slavíka, nikoho to nepřekvapilo, a to ani jeho samého. Když přebral svou cenu a stoupl si k mikrofonu, aby pronesl děkovnou řeč, řekl jen. „Nechci už nic povídat, příští rok budu mít příležitost zas,“ zažertoval si božský Kája.

    Karel u sbírky svých Slavíků ve vile na Bertramce.
    Autor: herminapress.cz, František Jirásek

  • 8.

    Poklona Dominiku Haškovi

    V roce 2014 byl Karel Gott na Slavících samé překvapení, jen co dokončil svou vtipnou děkovačku, šel a poklonil se slavnému českému brankáři Dominiku Haškovi, aby mu vyjádřil úctu k jeho úspěchům.

    Karel Gott
    Autor: Foto pro Blesk – V. Maloszyk

  • 9.

    Nejvtipnější video

    Karel Gott byl nejen největší hvězdou všech hvězd, ale také člověkem, který se nebál udělat ze sebe legraci. To dokázal i ve videu, v kterém si oblékl zlaté sáčko ve stylu 50. let a pro  televizi Prima natočil upoutávku. „Ve studiu jsme na tom pracovali dvě hodiny. Už jsem viděl finální výsledek a líbí se mi to. Baví mě, když se vymyslí nějaká dobrá ptákovina. Jakmile se mohu někde projevit herecky, neváhám ani vteřinu,“ řekl tehdy k reklamě Karel Gott portálu super.cz.

    Karel Gott ve vtipné reklamě. Nebál se ze sebe udělat legraci.
    Autor: Reprofoto Youtube

  • 10.

    Vypravěč vtipů

    V roce 1998 Karel Gott vystoupil v pořadu Petra Novotného, ale pozor, ne jako zpěvák, nýbrž jako vypravěč vtipů. Hned jak vstoupil na jeviště, diváky varoval, že vyprávění anekdot není jeho parketa. „A přitom jsem si říkal, už nikdy nebudu anekdoty říkat na jevišti před publikem, to jsem udělal jenom jednou. Kapela měla nějaký technický problém při koncertě a říkají: ´Říkej něco, ať tady není pauza, tak jsem řekl anekdotu, na kterou jsem si právě vzpomněl, protože se mi líbila, když jsem ji odpověděl - hrobové ticho v sále. A od té doby anekdoty neříkám," pochlubil se vypravěčským nadáním Kája.

    Karel Gott jako vypravěč vtipů.
    Autor: Reprofoto Youtube

    Vše o smrti Karla Gotta čtěte na Blesk.cz zde >>>

    Fotogalerie
    19 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy