„Alkoholismus je nemoc a člověk se ji musí naučit zvládat, což se mi dřív nedařilo. Doufám, že teď jdu po správné cestě,“ řekl Blesku před rokem herec. Démon alkohol ho ale opět z cesty svedl.

„Ve Sport baru na Zbraslavi vídám Štolpu často. Takhle zlitýho jsem ho ale ještě nikdy neviděla. Válel se po stole a nemohl se ani zvednout od stolu,“ popsala Blesku Štolpův středeční večer Alena, která sama zavolala do redakce. „Chtěla jsem vám ho vyfotit a poslat, ale personál mě okřikl, že je to stálý štamgast a že se na to mám vykašlat. Tak jsem vám to alespoň zavolala,“ pokračovala.

Do Sport baru se tedy vydal fotograf Blesku. To už Štolpa s pomocí personálu vycházel z hospody a kličkoval do další putyky, která je blíž jeho domu. „Ten kousíček šel snad půl hodiny. Motal se a vrávoral,“ popsal fotograf Martin Mithofer. A tak se Blesk herce na středeční večer zeptal.

Romane, pár lidí vás vidělo včera večer opilého…

„A kde že mě viděli?“

Ve Sport baru.

„No jo, tam jsem byl.“

No a podle očitých svědků jste byl opilý, válel jste se po stole, a když se vás snažil personál zvednout ze židle, neudržel jste se na nohou. Je to tak?

„Co vám mám na to říct?“

Že jste začal znovu pít.

„Nechci vám k tomu nic říkat.“

Ale opilý jste byl?

„To se může stát každému.“

No, to může…

„Ale ne, je to blbost. To by mi za ten rok nestálo.“

Jak to myslíte, že rok abstinujete?

„Ano.“

Tohle byla výjimka?

„Ne. Nepil jsem. Dal jsem si tam kafe.“

Ale oni vás viděli s alkoholem…

„No a co? Tam bylo na stole skleniček… A víte co, už mě vážně štvete. Nechci už nic říkat.“

Chápu. A co práce?

„To je otázka. Pracuju jak vzteklý. Mám teď za sebou 6 komedií a teď pro Divadlo Broadway dělám činohru Ve dvou se to lépe táhne. Ještě otázka?“

Ano. Přiznejte, že jste byl včera opilý. Výjimečně.

„Výjimečně bez komentáře.“

Fotogalerie
2 fotografie