Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Manželka Kaplického Eliška: O smrti se dozvěděla z esemesky!

Autor: Hana Höschlová - 
17. ledna 2009
05:00

O smrti Jana Kaplického (†71) se jeho žena Eliška (30) dozvěděla z esemesky! Jen několik hodin po porodu dcery Johanky si Eliška zapnula mobil a čekal ji šok.

Mezi blahopřejnými textovkami najednou četla manželka slavného architekta kondolence. Nechápala. Přátelé jí vyjadřovali účast s úmrtím jejího Jana, otce její dcery...

Ta hrůza se slovy nedá popsat. Jen pár hodin předtím byl šťastný otec Kaplický u své ženy v porodnici, vítal dceru na svět a objímal ženu, kterou miloval. Když porodník po chvíli požádal tatínka o klid pro matku i dítě, domluvili se, že Jan za Eliškou přijde hned druhý den.

Pohřeb Kaplického: Velké rozloučení bez Elišky? Čtěte zde!

Architekt Kaplický: 6 hodin byl tátou. Více zde!

Uléhala jako šťastná manželka. Když se vzbudila, byla vdovou. V té době to však ještě netušila. Netušila ani to, že v jejím mobilu ji čeká zpráva, která jí navždy změní život.

Když si přečetla slova vyjadřující účast se smrtí Jana, nechápala, o co jde. A přicházely další SMS... Pomalu začínala tušit, že se stalo něco příšerného. A definitivního. Její Johan, jak manželovi říkala, už nikdy nepřijde. Je vdovou. Osud jí dopřál jen půldruhého roku společného štěstí.

Zatímco zarmoucená rodina smutnou zprávu před Eliškou tajila, protože nevěděla, jak ji čerstvé matce sdělit, známí byli sdílnější. "Vůbec by mě nenapadlo Elišce volat nebo psát, i když jsem se tu šokující zprávu dozvěděl mezi prvními," přiznal Vlastimil Ježek, bývalý ředitel Národní knihovny. "Je to surové," dodal.

lentilka ( 18. ledna 2009 09:21 )

Vubec se mi nelibi Tvuj pristup k danemu tematu. .Soudit v tak tezke chvili manzelku p.Kaplickeho mi prijde nehorazne a vyrazne poukazuje na Tvuj charakter a inteligenci.Je mi Te lito,nejspis Tvuj zivot je hodne nestastny.Laska nezna hranice.

klara2 ( 18. ledna 2009 04:41 )

Elišce vyšla pubertální nezodpovědné hra, bohužel následky ponese i dcera.

lasturka ( 18. ledna 2009 00:20 )

Konečně tady někdo vysvětlil to pojištění. Že tady nerodili kvůli penězům. Snad tady už nikdo nebude řešit peníze

bizonek ( 18. ledna 2009 00:15 )

On nepotřebuje se s nikým spolčovat kvuli nějakému projektu. Ty tomu naprosto nerozumíš. Ty tady mluvíš o bezpáteřnosti sám děláš to stejný. Jediný kdo má špatný charakter jsi ty

kulicka ( 18. ledna 2009 00:07 )

Místo toho, aby jste je litovali a přáli Elišce ať to zvládne, tak tady probíráte proč šlarodit do prahy. Kdyby to jen Kaplický slyšel

Zobrazit celou diskusi