Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Anička (†9) bude mít utajený pohřeb

Autor: Richard Veselý, apk - 
26. března 2011
05:00

Za zavražděnou Aničku (†9) bude příští týden mše. Bude se konat v kostele na Kobyliském náměstí, jen kousek od školy, kam Anička chodila. S holčičkou se tam přijdou naposledy rozloučit její kamarádi a známí. Ale i ti, kteří jsou děsivým případem dodnes otřeseni. Rodina si v pátek převzala tělo milované dcery. Na její přání proběhne samotný pohřeb bez účasti veřejnosti.

Před základní školou Na Šutce už zmizely všechny svíčky a květiny. Odstraněno bylo skoro všechno, co zde tragédii připomínalo, černý prapor vlající nad školou, i fotografie Aničky ve vitrínce u vchodu. Místo ní zde vedení školy vyvěsilo pozvánku na mši.

„Mše proběhne v kostele sv. Terezie od Dítěte Ježíše na Kobyliském náměstí v Praze 8 ve středu 30. března 2011 od 18:30. K účasti jsou zváni všichni, kdo by chtěli touto cestou vyjádřit Aničce svou úctu a rodičům i všem pozůstalým podporu,“ píše se v ní.

V lesíku v Troji, ve vykopané jámě, která leží jen kousek od hrobu Aničky, se v posledních dnech stalo pietní místo. Lidé na smrt holčičky nezapomněli. Stále přinášejí další květiny, plyšové medvídky a svíčky. Každý z nich zde alespoň chvíli postojí a vzdá úctu malé holčičce, která tak zbytečně zemřela.

Pravé místo smutku ale leží ještě asi o patnáct metrů dál. Dole pod srázem, mezi stromy, zaházené hlínou. Nezdobí ho ani jediná květina. Právě zde pachatel ukryl svou oběť. Místo patrně nevybral náhodou. Je v příkré stráni, daleko od cesty. Při pohledu z kraje kopce skoro není vidět a zespoda ho kryjí stromy.

Anička (†9) se konečně dočká i důstojného pohřbu. Státní zastupitelství vydalo souhlas s tím, aby si rodina převzala tělo milované dcery. Na přání rodiny proběhne samotný pohřeb bez účasti veřejnosti.

V případu nyní zbývají poslední nezodpovězené otázky: Byl Otakar T. (†41) skutečně vrah? A pokud ano, proč svůj ohavný čin spáchal? Odpovědí by mohl být i dopis na rozloučenou, který napsal před tím, než se v pondělí oběsil ve vězeňské cele. Jeho znění ale zatím policie tají. Podle deníku Aha! v něm muž obviněný ze znásilnění a vraždy zanechal vzkaz své rodině. „Bylo to krátké a čistě soukromé sdělení rodině ve smyslu: Mějte se tu dobře, držte se,“ cituje deník nejmenovaný policejní zdroj.

anelam ( 29. března 2011 13:36 )

Přidám-pravdu pro všechny-

anelam ( 29. března 2011 13:17 )

Anasyi -vystihla jsi to přesně

carymary1 ( 29. března 2011 04:06 )

http://www.novinky.cz/krimi/229118-na-tele-anicky-se-nenasly-zadne-dukazy-proti-otakaru-t.html

kacota ( 29. března 2011 01:02 )

už som to vysvetlovala...bara mu neodpovedá a píše o nej na každom druhom článku...Takže moj zámer je a bude, že sa nenechám zahnat do kúta...Mna on nenasere... Myslela som mäkké f od admina nie od diskutujúcich...Ked si to necháme a budeme sa tvárit, že je to normál, tak celá debata vždy pojde do žumpy, lebo on si už niekoho najde... Ked už, tak nech som to ja...písal mi tu 3 krát denne a nebránilo mi to dalej diskutovat... Proti zlu bojujem rovnakými zbraňami a nikdy ho netolerujem... To jak keby si o Rusoch v 68om povedala, že nevšímaj si ich....

divenka ( 29. března 2011 00:53 )

omlouvám se, nečetla jsem tak daleko, takže jsem nevěděla, že jsi mi tam odepsala. Ano sklenice vody ve 3.p., stejně jako v 10.p. nebo v domečku na vsi může být opravdu potřeba a nejen sklenice vody. Pokud zazvoní někdo na mě, že je mu špatně, potřebuje sklenici vody, vyhovím mu, ale z bezpečnostních důvodů, ho poprosím, aby počkal před dveřmi mého domova, mám u dveří židli na obouvání bot, takže není problém ji postrčit před dveře. A milé dveře bych zavřela a došla bych mu pro sklenici vody s tím nemám problém. Došla bych i pro tabletu paralenu, nebo kostku cukru, nebo natočit do kanystru vodu do chladiče atd. Rozmýšlela bych se v případě, že jsem sama doma pustit cizího člověka na toaletu, přeci jenom jsem drobek a stačí do mě strčit a upadnu. Ale i to by šlo vyřešit za pomoci sousedů atd... Pokud se na mě někdo obrátí o pomoc a je to v mých silách pomohu... akorát si dávám pozor, abych neriskovala právě bezpečnost svoji, nebo svých blízkých. Nejsem lhostejná, ale bojím se o sebe a svůj domov, své blízké. Musím přiznat že i já jsem potřebovala pomoc cizích... když mě vytekla voda z chladiče.... nedávno mě nešel otevřít kufr u auta, nějak se to zaseklo a potřebovala jsem držet páku na otvírání kufru a současně stisknout otvírání na kufru.... jednou dávno taky roztlačit auto, nebo najít špatnou pojistku atd... Prekérka se prostě může stát a člověk si uvšdomuje, že musí poprosit o pomoc a zároveň si uvědomuje že mu někdo neotevře ze strachu, jiný z lhostejnosti a že těch co pomohou začíná být málo. Co se týká toho nicku, co byla podvodnicí, tak skutečně to byla pravda rozsudek jménem republiky atd.... a nebylo to tady, ale na jiném servru. Ono kdo je kdo se ta y na netu sice tak nějak dá poznat, ale pokud je někdo dobrý stratég a herec, tak vyhraje... ale ono ani v reálném životě, podívej se na Otu, doma předstíral vzorňáka a byl to lump. Člověk musí být ostražitý pořád, tím netvrdím, že musí být ke všemu nedůvěřivý, podezíravý, žárlivý atd.... .

Zobrazit celou diskusi