Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ota T. podezřelý z únosu Aničky: Stále ho schovává družka!

Autor: Helena Lacinová, Ondřej Čermák, mivrk - 
19. ledna 2011
05:00

Ota T., jediný obviněný v kauze zmizení Aničky Janatkové (9) z Prahy, žije stále se svou družkou a svou dcerou (9) v Mostě. Jeho družka přitom před několika dny známým tvrdila, že ho vyhodila z bytu! Ota T., kterého policie stíhá na svobodě, včera ráno doprovázel svou dceru do školy. Spolu s nimi z domu vyšla ještě jiná dívka. Ota T. vyhrožoval reportérovi Blesku. Chtěl mu zničit fotoaparát a vulgárně mu nadával.

Blesk zjistil, že Ota T. stále žije u své mostecké družky, s níž má dceru (9). Družka přitom před několika dny tvrdila známým, že Otu vyhodila z bytu. Ten včera ráno doprovázel jako obvykle dceru do školy. S nimi z domu vyšla ještě jiná dívka. Oběma nesl tašky s učebnicemi. Před školou jim je podal a snažil se zmizet.

Za co si dávají do nosu?

Na otázky, zda se skutečně přiznal, že v den Aniččina zmizení dívku viděl, nebo její dům sledoval dalekohledem, odpovídal vulgaritami. „Jděte do prdele!“ prohlásil. O rozhovor s ním Blesk žádal i jeho družku. Ta tvrdila, že právě nemůže mluvit. „Ozvu se později,“ slíbila, ale už se neozvala.

Oba spolu podle lidí z okolí nadále žijí a navštěvují blízkou restauraci. Tam strávili i Silvestra. „Byl vlezlý. Sedl si k nám ke stolu a chtěl se bavit. Byl nesympatický,“ řekl jeden ze štamgastů. Podle něj se oba nijak neuskromňují a dopřávají si. Kde na to berou? Ota T. nemá příjem, nepracuje a není v evidenci nezaměstnaných, živnost jeho družky zkrachovala. Ta svou firmu v centru dává do pronájmu. Blesk se přesvědčil, že Otu T. v Mostě sledují policisté v civilu.

divenka ( 21. ledna 2011 09:35 )

ale rodič s tím musí souhlasit! Školní psycholog je dobrovolný a požaduje od rodiče podepsat informovaný souhlas. něco píšou tady http://pf.ujep.cz/user_files/skolni%20psycholog.pdf a něco tady: http://www.topzine.cz/skolni-psycholog-co-dela-komu-pomaha-a-proc-je-jich-nedostatek/#box_diskuze_te lo Mě se tyto instituce netýkají, navíc tady u nás pokud vím ani ve školách není, pokud je nějaký problém řeší to pedagogicko-psychologická poradna. Pokud vím, tak tam dojíždí rodiče s dětmi a co jsem slyšela, tak na část hovoru zůstává rodič mimo "ordinaci". Týrané dítě pozná zpravidla pediatr a pokud je svědomitý upozorní úřady. Co se týká pohlavního zneužívání dítěte, tak to musí dítě říct samo, ale obvykle se bojí to říct, protože má strach co bude až se vrátí domů. Menší dítě svěří, když je delší dobu mimo domov, tohle se od něj zpravidla dozví hodná zdravotní sestřička a nebo doktorka v nemocnici, když je dítě hospitlaizované, nebo učitel ve škole v přírodě atd. Větší se obrátí na toho, o kom ví, že ho nezradí a pomůže mu, většinou to je příbuzný z širší rodiny, rodiče od kamaráda atd...

inkwizitor ( 21. ledna 2011 08:26 )

Na výsluch na políciu musí ísť s dieťaťom zákonný zástupca. Ale v škole, keď normálnym pozorovaním pedagóga sa zistí, že dieťa má nejaké problémy, zvláštne správanie, atď, vtedy sa s ním môže porozprávať školský psychológ bez prítomnosti rodiča. Ako by inak vyšlo na povrch týranie alebo zneužívanie dieťaťa rodičom? Píšem to preto, že sa mi zdá podozrivé, že duševne oploštený, hiperaktívny recidivista, obvinený v kauze stratená Anička, zrazu starostlivo vodí svoju dcéru do školy. A čo ak celý čas do nej hučí: opováž sa ceknúť, zabijem ťa!...?

divenka ( 20. ledna 2011 22:10 )

Jakou vážnost to pak má mít v justici, když si s něčím takovým hraje kde kdo? http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal/100562/pravdu-posadili-jsme-svancaru-na-detektor-lzi.html Jak to teda je doopravdy? http://www.mediafax.cz/krimi/3158749-Policie-proveruje-unik-informaci-z-vysetrovani-zmiz eni-Anicky-v -Praze

divenka ( 20. ledna 2011 20:11 )

Co to je za nesmysl..... Anička měla fialovou. Takže ten detektor Ota neobelstil, on jen zaváhal nad růžovou čepicí... protože celý národ včetně jeho od prvního dne moc dobře věděl, že Anička měla fialovou kšiltovku !!! Z předchozích otázek věděl, že jedna otázka je odpověď ano a jedna ne a u pokrývky hlavy byly odpovědi na obě otázky NE!!! To že tedy mu zareagoval detektor na tuto otázku, že je to lež, to může být způsobeno zaváháním a jednoduchou úvahou. Každý člověk dokáže i nyní zpaměti a bez váhání říct, co měla Anička v době zmizení na sobě!!!

divenka ( 20. ledna 2011 20:08 )

tak tohle dovolit škola udělat mému dítěti bez mého vědomí, tak to tzv ženu až do Štrasburgu!!! Moje dítě je moje dítě a žádný psycholog bez mého vědomí s ním mluvit nebude, ani speciální pedagog, ani nikdo jiný!!!! Je to osoba nezletilá, rodič je zákonný zástupce.

Zobrazit celou diskusi