Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Manželky a milenky zavalených horníků válčí u dolu

  • Autor: INT,mivr,kamp - 
    3. 9. 2010
    14:32

    Chilští zavalení horníci musí řešit i jiné problémy, než ty, které se jim naskýtají v sedm set metrové hloubce pod zemí. V táboře Esperanza (Naděje), ve kterém jsou shromážděny jejich rodiny čekající na jejich vysvobození, se totiž provalilo, že někteří z nich mají milenky, což se manželkám samozřejmě moc nelíbí. Takže se situace na povrchu přiostřuje.

    "Barrios je můj manžel. Mě miluje a já jsem jeho žena. Tahle žena podle zákona nic neznamená," citoval chilský deník El Mercúrio Martu Salinasovou (56), jednu ze zhrzených manželek. Ta byla velmi překvapena, když se po jejím manželovi Yonnim Barriosovi sháněla neznámá žena, ze které se vyklubala jeho milenka. Té navíc dokonce údajně slíbil, že se s manželkou rozvede a vezme si ji.

    Barrios má v zasypané šachtě funkci zdravotníka. Všechny horníky včetně sebe naočkoval proti chřipce a pneumokokovi a se zdravotníky pravidelně probírá zdravotní stav ostatních. V osobním životě ale očividně tolik nezáří.

    Není sama

    A paní Salinasová není jediná, kdo musel v kempu pro příbuzné třiatřiceti horníků sundat růžové brýle a procitnout. Údajně se stejně nepříjemnou zprávu dozvědělo dalších pět manželek. "Mezi ženami nastala řada konfliktů," potvrdila Marta Floresová z Červeného kříže, který působí v táboře Esperanza (Naděje).

    "Řešili jsme tady šarvátku v jídelním stanu, kde jedna žena předstoupila před jinou s tím, že je milenka jejího muže - museli jsme zasáhnout a ženy od sebe odtrhnout," pokračovala Floresová a dodala, že nejde jen o hádky. Problém se týká i finančních záležitostí.

    "Někteří muži mají děti s různými ženami a ty sem teď všechny přijely a žádají náhrady. Zatím jsme se setkali s pěti takovými rodinami, ale bude jich určitě víc," uvedla zdravotnice, podle které v táboře pomáhají i manželští poradci.

    Záchrana pokračuje

    Dosud se všichni snaží, aby se o ničem nedozvěděli horníci, kteří v dole asi sedm set dvacet pět kilometrů od metropole Santiago de Chile uvázli 5. srpna. Psychologové proto čtou a hodnotí všechny vzkazy, které posílají rodinní příslušníci svým blízkým do dolu, kde tráví už skoro měsíc. V izolaci navíc zřejmě budou až do Vánoc, než se je podaří vyprostit.

    Podle serveru Zprávy.o2active.cz záchranáři zatím vyhloubili čtyřicet jedna metrů dlouhý tunel, což je asi jen pět procent potřebné hloubky. Navíc práce se musí pravidelně zastavit, aby záchranáři vyztužili stěny hloubené šachty, která bude mít jen šedesát šest centimetrů v průměru.

    Podle serveru Zprávy.o2active.cz záchranáři zatím vyhloubili čtyřicet jedna metrů dlouhý tunel, což je asi jen pět procent potřebné hloubky. Navíc práce se musí pravidelně zastavit, aby záchranáři vyztužili stěny hloubené šachty, která bude mít jen šedesát šest centimetrů v průměru.
anasyi ( 4. září 2010 09:49 )

helena,zrejme nepatrim mezi ty,kterym by v tuhle chvili vadila nevera sveho manzela,ktery by byl nekde v podzemi.Vice bych se bala o jeho zivot.

krteeek ( 3. září 2010 22:52 )

Bohové se asi zbláznili??????

helena ( 3. září 2010 18:21 )

a jaký že to soucit máš na mysli???? s takovým chlapem bych já teda žádný soucit neměla

helena ( 3. září 2010 18:20 )

do této doby jsem litovala je, ale i jejich manželky. Po přečtení tohoto článku si ale myslím, že některé manželky už brečet po těch svých nevěrných brečet nebudou

fryda ( 3. září 2010 18:02 )

Jak jsou ti chlapi všichni udření. I v tak těžkém povolání jako je horník mají ještě plno sil obšťastňovat další ženy. Proč jako ženy je tak šetříme a věříme jim že jsou udření. A ve všech zemích je to stejné.

Zobrazit celou diskusi