Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Další oběť řeky Váh: Utopil se i malý Nicolas?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: mivr - 
6. července 2010
15:58

V pondělí večer okolo 18h se tři chlapci vydali koupat k řece Váh. Jejich radovánky ale skončily nejspíš smrtí jednoho z nich. Nicolasko šel do vody, ačkoli neuměl plavat. Za svůj risk zaplatil.

Tragédie se stala ve slovenském okresním městě Šaľa. Nicolasko je již druhou obětí neúprosné řeky. První byla tříletá Simonka, na kterou nedokázala dohlédnout její máma. Po Nicolasovi pátrají hasiči i potápěči.

Svědek mu nestihl pomoci

Podle informací serveru tvnovinky.sk kluci utekli babičce, která se o ně v nepřítomnosti rodičů měla starat. Dva z nich uměli plavat. I přes to, že Nicolasko plavat neuměl, rozhodl se údajně jít do vody. Za několik minut ale zmizel pod hladinou.

Svědek, který plaval z druhého břehu, viděl, jak se chlapec topí. Už k němu ale nestačil doplavat, chlapec mu zmizel pod hladinu. Ještě se ho pokoušel pod vodou najít, ale neúspěšně.

Hledání je zatím neúspěšné

Na místě ihned zasahovali hasiči a potápěči. Ti prohledávali Váh až do půlnoci. Viditelnost byla podle jejich slov jen na jeden metr. Upozornili i na to, že je řeka v těchto místo hluboká až osm metrů. Pátrali po něm i ve středu. Snížili dokonce hladinu řeky. Tělíčko Nicolaska ale ještě nenašli. Nejspíš je mrtvý.

noemi18 ( 7. července 2010 18:11 )

Vždyť to říkám! Děti hledaj skuliny a právě proto má mít rodič otevřený oči! Děti ač poučený vědí houby!rodič má odpovědnost.,strach a obavu.

znojmacka ( 7. července 2010 15:15 )

pejsankova, připadne mi, že doma jsi furt zavřená ty a trochu ti z toho hrabe. 11-letýho kluka chceš zavírat doma- o prázdninách?? Ty bys nepustila 11 letý dítě ani nakrok z baráku a táhla se s ním opravdu vždy a všude??

helena ( 7. července 2010 11:08 )

a ty si snad myslíš, že cigoši chodí pravidelně do školy????

noemi18 ( 7. července 2010 03:28 )

Si najde skulinku kterou by uniklo pozornosti rodičů a pokud jde o tři takové malé špunty jako v tomto případě platí to dvojnásob.Ještě teď je mi zle z toho jak tam spadla ta maličká (Simonka) a teď do té samé vody další dítě..,už by mohlo stačit.

e.44 ( 7. července 2010 01:44 )

Nevim co se tak rozčiluješ. Spanki jenom popsala, jak to normálně bývá. Někdy bohužel shodou několika okolností dojde k neštěstí. To není omluva ani výmluva, jenom konstatování faktu. A jestli ti příde normální, aby byly děti stále zavřený doma, tak doufám, že děti nemáš, ani nikdy mít nebudeš.

Zobrazit celou diskusi