Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V německém vlaku se otrávilo 18 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Pavel Čempěl - Ilustrační foto)
Autor: ČTK, jos - 
29. června 2009
07:24

Při požáru regionálního expresu na západě Německa bylo zraněno 18 lidí. Otrávili se kouřem od vzníceného brzdového zařízení. Hustý dým se v několika vteřinách klimatizací rozšířil po celém vlaku.

Uvnitř soupravy vypukla podle svědků panika, kterou umocnilo i to, že po zastavení nešly otevřít dveře. O nehodě, jež se přihodila v sobotu večer, dnes informovala agentura DPA.

Expres jel z Kolína na Rýnem do Cách. U města Frechen ho zachvátil požár. Vlak se podařilo zastavit a čtyři policisté, kteří jím jeli do služby, uhasili plameny hasícím přístrojem. Zablokované dveře dnes policejní mluvčí vysvětlila tím, že souprava stála na otevřené trati a strojvedoucí v takovém případě nesmí dveře uvolnit, dokud trať není uzavřena.

"V tomto případě byla sousední kolej rychlíkovou tratí, po níž jezdí vysokorychlostní vlak Thalys do Paříže. Museli jsme zabránit tomu, aby se lidé v panice na tuto kolej dostali, dříve než bude zastaven vlakový provoz," uvedla mluvčí spolkové policie.

Na místě bylo ošetřeno 90 cestujících, z nichž 18 bylo kvůli otravě kouřem převezeno do nemocnice. Byli mezi nimi i čtyři policisté, kteří uhasili požár.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi