Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Uprchlíci přepadli českého „kamioňáka“: Oknem mu prohodili kůl!

Autor: ljš - 
28. listopadu 2015
21:44

Jen dělal svou práci, ale stačilo málo a přišel o život. Kamion českého řidiče Eduarda Rosenthala (60) se stal ve francouzském Calais terčem útoku uprchlíků. Ti mu nejprve čelní sklo prokláli dřevěným kůlem, pak na něj hodili deku a snažili se dostat dovnitř.

K přepadení českého kamionu došlo ve středu v noci. „Náš řidič mířil do přístavu, když na něj skupina migrantů – použil bych silnější slovo, ale neudělám to – začala křičet, aby zastavil. Chtěli po něm jídlo, oblečení a peníze,“ řekl serveru Breibart.com Radek Novák, ředitel firmy, pro kterou řidič pracuje.

„Když odmítl, prohodili mu oknem dřevěný kůl. Na každé straně se pět nebo šest lidí pokusilo vyšplhat se do kabiny. Byl neozbrojený a bezbranný, takže se pokusil znovu rozjet, což se mu naštěstí povedlo. S tím kůlem v okně dojel až do Calais, kde zastavil a požádal o pomoc. Policie ale prý nemohla nic dělat, protože nikdo nebyl zraněn,“ dodal.

Rosenthal ale pro server Echo24 popsal celou událost odlišně. „Migranti po mně nic nechtěli, rovnou mi na přední sklo hodili ten kůl,“ řekl a dodal, že hned potom se mu snažili zakrýt výhled dekou. Ta ale naštěstí spadla, a tak mohl z místa ujet.

„Ani si nechci domýšlet, co by se stalo, kdybych měl vedle sebe spolujezdce nebo kdybych měl volant na pravé straně jako Angličané,“ děsí se muž, který má za sebou mnohaletou praxi, ale něco podobného prý ještě nezažil.

ejvm1712 ( 29. listopadu 2015 18:39 )

Počítám,že řidič se na ježdění po té hrůze v y s e r e a půjde do předčasného důchodu. Kvůli těm k u r v á m sice přijde o prachy,ale zachrání si život a zdraví

bandour ( 29. listopadu 2015 17:00 )

op´kamžitě použít zbraň ke své obraně i když věřím, že naší ubozí státní zástupci by napsali, že obrana byla nepřiměřená

.honza54 ( 29. listopadu 2015 16:16 )

Škoda, že mu Schwancenberg nedělal závozníka

petrfanda ( 29. listopadu 2015 16:12 )

https://www.youtube.com/watch?v=efK_s0MX9AM https://www.youtube.com/watch?v=tU8ime5RkIE

odol ( 29. listopadu 2015 12:06 )

Zobrazit celou diskusi