Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poláci nejsou slušní lidé, rýpl si Zeman kvůli „zradě“ Visegrádu

Autor: zst - 
23. září 2015
16:15

Přišel konec spojenectví čtyř zemí ve střední Evropě? Takovou otázku si po úterním názorovém veletoči Polska v Bruselu klade kdekdo. A podpoření povinných uprchlických kvót navzdory dohodě zemí Visegrádské skupiny naštvalo i českého prezidenta Miloše Zemana. Slušní lidé podle něj dohody dodržují. Komentář si neodpustil ani vicepremiér Andrej Babiš (ANO), podle kterého V4 existuje pouze na papíře.

„Když se země V4 dohodnou, a to opakovaně, tak slušný člověk dohody dodržuje,“ vzkázal prezident přes svého mluvčího z Moravskoslezského kraje, kde je na návštěvě. Pokáráním Poláků Zeman naznačil své zklamání z rozhodnutí premiérky Ewy Kopaczové a prezidenta Andrzeje Dudy.

Polská premiérka přitom několikrát v Praze prohlašovala, že kvóty jsou nesmysl. „Státy by měly učinit svá rozhodnutí o pomoci, jen tak můžeme zaručit ochranu těm, kteří ji opravdu potřebují,“ řekla na mimořádném summitu v Praze 4. září.

Babiš: Visegrád je jen cár papíru

Zradu Polska těžce vydýchává i vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO). Doslova o změně názoru našich sousedů řekl, že Visegrádská skupina ve skutečnosti nefunguje. „Vypadá to, že existuje jen na papíře,“ uvedl. Chyba České republiky to podle něj ale není.

 

hofihofi ( 23. září 2015 18:25 )

Polaci byli hajzlove vzdycky, kdyz Hitler obsazoval Sudety tak si ukousli take, v 1969 nas obsazovali take, to je zradnej narod

majojo ( 23. září 2015 18:21 )

I naši politici ovšem selhali. To, že s enám omluví dvacet polských občanů, mi nepomůže. A dokonce ani to, že se nám omluví ti blbečci, co nám vládnou. To bylo po Mnichovu taky. P.S. Tenkrát se omluvil snad i Gottwald.

plzenska ( 23. září 2015 18:18 )

Polští politici selhali, obyčejní Poláci se nám omlouvají v internetových diskuzích, to si musíte najít a ne tu nadávat.

majojo ( 23. září 2015 18:16 )

Vždycky byli, akorát byli "hrdi" a vyřvali si i to, co jim nikdy nepatřilo.

tleskapoud ( 23. září 2015 18:11 )

Poláci jsou prostě parchanti. Tečka.

Zobrazit celou diskusi