Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strach z uprchlíků: Češi volali policii na fotbalisty i sběrače chmelu

  • Autor: kle - 
    14. 9. 2015
    21:00

    Obavy Čechů z migrantů vedou občas až k panickým reakcím a hlášením „podezřelých individuí“ policistům. Lidé už tak udali například fotbalisty, chmelové brigádníky ze Slovenska, africkou hudební skupinu či kominíka.

     

  • 1.Exotika v dresu FK Mladá Boleslav

    Fotbalisté FK Mladá Boleslav, které obyvatelé považovali za uprchlíky. Fotbalisté FK Mladá Boleslav, které obyvatelé považovali za uprchlíky. | www.profimedia.cz

    Nehezkou zkušenost si odnesli fotbalisté FK Mladá Boleslav. Občané města totiž na jejich exotickou posilu přivolali strážníky. Šlo však o pořádný omyl.

     

    „Informací o běžencích bylo v tu dobu hodně, a tak si to s černými hráči prostě spojili,“ zastal se občanů zástupce velitele městské policie Stanislav Holub. Na obhajobu obyvatel města je nutné uvést, že z nedaleké Bělé pod Bezdězem skutečně několik lidí uprchlo. 

  • 2.Slováci na chmelu

     

    Skupina slovenských brigádníků. Přijeli sklízet chmel, lidé na ně zavolali strážníky. Skupina slovenských brigádníků. Přijeli sklízet chmel, lidé na ně zavolali strážníky. | MPP Nové Strašecí
    „Útok utečenců na Nové Strašecí se nekonal,“ komentovala tamní městská policie na Facebooku fotografii se skupinou Slováků. Podle strážníků jde o lidi, kteří přijeli na brigádu sběru chmele.

     

    „Byla u nich provedena kontrola a není se čeho obávat,“ uklidňují strážníci a upozorňují, že v posledních dnech se jak oni, tak policisté setkávají s oznámením o pohybu utečenců v Novém Strašecím „až hysterickým způsobem“

  • 3.Namísto samopalu štětku. Kominík, nebo terorista?

    Kominík v Domažlicích vyvolal strach z teroristické hrozby. Kominík v Domažlicích vyvolal strach z teroristické hrozby. | Profimedia.cz
    Muž snědé pleti, černá kombinéza, bílá čepice a přes rameno samopal. Studentka v Domažlicích zalarmovala policii kvůli nebezpečnému uprchlíkovi, který se potuluje po městě. Vyklubal se z něho kominík.

     

    „Na místo se ihned vydali domažličtí policisté, kteří zde provedli šetření. Z výpovědí osob vyšlo najevo, že se jednalo o kominíka, který byl v jednom z bytových domů vyčistit komín. Ten uvedl, že oblečen byl skutečně do černé kombinézy a bílé čepice. Jen ze zbraně na rameni se vyklubal kartáč na čištění komínů,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. 

  • 4.Folkloristy si spletli s imigranty. Skončili na služebně

    Tanečníci z Beninu skončili kvůli chybějícím pasům na policejní služebně. Tanečníci z Beninu skončili kvůli chybějícím pasům na policejní služebně. | MFF Strážnice
    Tanečníci z Beninu byli hosty Mezinárodního folklorního festivalu ve Strážnici. „Ten den vystupovali v Uherském Brodě. Pak si jeli prohlédnout Uherské Hradiště. Jejich průvodkyně si ale neuvědomila, že potřebují pasy,“ uvedl tajemník strážnického festivalu Petr Horehleď.

     

    Místní obyvatelé byli zmatení a vyděšení. Proto byla u tanečníků brzy policejní hlídka. „Protože neměli pasy, přivolala cizineckou policii a cizinci skončili na služebně,“ potvrdila mluvčí policie Milena Šabatová. Tanečníci strávili na policii více než dvě hodiny. Večerní přijetí na zámku ale stihli a zážitku se smáli.

  • 5.Lesní dělníci si úkryt nestavěli

    Lesní dělníci, které všímavý spoluobčan považoval za migranty stavějící přístřeší. (ilustrační foto) Lesní dělníci, které všímavý spoluobčan považoval za migranty stavějící přístřeší. (ilustrační foto) | Profimedia.cz


    K záměně došlo i koncem července u Vápenného Podolu na Chrudimsku. Všímavý občan zavolal policejní hlídku na běžence, kteří si na místě stavěli bunkr. Policisté zjistili, že šlo o partu českých lesních dělníků, kteří si nestavěli přístřešek, nýbrž házeli na hromadu větve. O kuriózním případu informovala pardubická krajská policie.