Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Panika z uprchlíků: Lidé volali policii na nakupující cizince

Autor: Zuzana Štíchová - 
7. srpna 2015
11:50

Jednáním s policií a předložením dokladů skončilo pro zhruba desítku cizinců včerejší večerní nakupování na pražském Zličíně. Nedaleko nákupního centra se usadili na okraj parkoviště, což vzbudilo pozornost místních. Ti neváhali a zavolali na „podezřelou“ skupinku policii. O uprchlíky se ale nejednalo, cizinci měli doklady v pořádku.

„U obchodního centra na Zličíně se pohybuje skupina cizinců. Zřejmě jsou to uprchlíci.“ V tomto duchu se zřejmě nesl telefonát jednoho z místních občanů, který si všiml podezřelé skupinky, na linku 158.

Panika ale byla zbytečná. „Hlídka vyjela na místo prověřit hlášení o možném pohybu nelegálních běženců. Policisté na místě zjistili, že se jedná o občany Evropské unie, konkrétně Rumunska. Jednalo se o 10 až 12 osob. Doklady měli v pořádku,“ řekl k tomu mluvčí pražské policie Jan Daněk. Cizinci policistům vysvětlili, že si byli v nedalekých obchodech nakoupit.

Folklorní skupina i lesníci

Podobných případů ale v poslední době přibývá, už koncem června zadrželi policisté nedaleko Uherského hradiště členy folklórní skupiny z afrického Beninu.

Před čtrnácti dny volal zase na Chrudimsku občan policii na lesníky. Podle něj si u lesa stavěla týpí trojice uprchlíků, která se tam chtěla ubytovat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi