Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

UniCredit Bank asi prodají: Co bude s jejími klienty?

Autor: deb - 
27. března 2017
16:24

Italská skupina UniCredit prodává svoji slovenskou a českou divizi. O segmenty má údajně zájem Moneta Money Bank a Société Générale. Celkem 90 miliard korun by podle odhadů dostali Italové za dva segmenty UniCredit. Šlo by tak o největší transakci českého bankovnictví. Na informaci upozornily Hospodářské noviny s odvoláním na týdeník Euro.

Italská finanční skupina UniCredit údajně jedná o prodeji své české a slovenské části. O koupi má zájem Moneta Money Bank nebo francouzská skupina Société Générale s dceřinou Komerční bankou.

Dle dostupných informací by Italové inkasovali kolem 90 miliard korun za případný prodej české a slovenské pobočky. Šlo by tak o historicky největší transakci českého bankovnictví.

„Podle našich odhadů se hodnota stoprocentního podílu české a slovenské UniCredit Bank může pohybovat kolem osmdesáti až devadesáti miliard korun,“ uvedl pro deník Euro ředitel společnosti Patria Corporate Finance Marek Rehberger.

Francouzská skupina Société Générale zaplatila vyšší částku jen za Komerční banku v roce 2001. Zaplatila 40,2 miliardy korun za 60procentní státní podíl Komerční banky.

Zástupci skupiny UniCredit nechtějí komentovat spekulace ohledně jednání o prodeji. I kdyby k němu ale došlo, pro klienty to neznamená žádnou tragédii. Změna majitele by se jich dotknout neměla. Vše totiž hlídá Česká národní banka.

VIDEO: Novinkou pro Monetu je od ledna mobilní aplikace s novými funkcemi
Video  Video, jak aplikace funguje.  - komerční prezentace
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

stellastella ( 27. března 2017 19:58 )

 V ramci globalizace se Italove zaslouzili o zniceni loga Zivnostenske banky a nahradili zn. italskou za ticheho souhlasu stavajiciho gen.reditele Kunerta.Vzdycky jde jen o penize...skoda,velka skoda

Zobrazit celou diskusi