Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sex za peníze okusil každý dvanáctý Čech, láká je hlavně nová zkušenost

Každý dvanáctý člověk má zkušenost se sexem za peníze.
Každý dvanáctý člověk má zkušenost se sexem za peníze.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, mik - 
20. května 2016
15:01

Zkušenost se sexem za peníze je v Česku častější, než by se na první pohled mohlo zdát. Podle průzkumu společnosti STEM/MARK ji má každý dvanáctý člověk. Čtvrtina lidí o placeném sexu alespoň někdy uvažovala. Cena za hodinu takové služby je podle 37 procent lidí 500 až 100 korun. Lidé, kteří takovou zkušenost mají, ale uvádějí spíše částku 1000 až 2000 korun.

Zkušenost se sexem za peníze mělo 15 procent dotázaných mužů a jedno procento žen. Podle STEM/MARK bude ovšem reálná zkušenost s přihlédnutím k doplňkovým otázkám možná trochu vyšší. O této službě uvažovalo 38 procent mužů bez podobné zkušenosti a devět procent žen. Důvodem, proč to nevyzkoušeli, byl kromě studu i strach z pohlavní nemoci.

Člověka se zkušeností s placeným sexem zná polovina respondentů. Dvě třetiny dotázaných míní, že placený sex je atraktivní kvůli nedostatku sexu a potřebě vyzkoušet něco nového. S nabídkou placeného sexu se téměř dvě pětiny lidí (37 procent) vůbec nesetkává. Pokud ji zaregistrují, tak nejčastěji ve formě speciálních podniků (38 procent). S pouliční prostitucí se setkalo necelých 15 procent dotázaných.

S prostitucí je spojována zejména Praha (63 procent). Dalším velkým městům Ostravě a Brnu konkurují příhraniční obce Dubí, Cheb a Teplice. Státům spojovaným s placeným sexem vévodí Thajsko (48 procent), dále Německo, Francie, Nizozemsko a USA.

Pokud by se role otočily, za méně než deset milionů korun by „se neprodalo“ 22 procent žen, většina (52 procent) jich však stojí za svojí zásadovou neprodejností. O „neslušném návrhu“ by neuvažovali dva z pěti mužů, třetina by si nechala zaplatit do 100.000 korun. Internetového průzkumu se zúčastnilo 510 osob ve věku od 18 do 65 let.

djaba ( 21. května 2016 23:59 )

Co uděláš sám , je k nezaplacení .

tymitaky ( 20. května 2016 18:14 )

Jak to bude s EET?

Zobrazit celou diskusi