Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejhorší vánoční strom v Česku: Nakloněný smrk ohrožuje chodce i auta

Vánoční stromeček ve Škvorci se nebezpečně naklání.
Vánoční stromeček ve Škvorci se nebezpečně naklání.  (Autor: David Malík, čtenář Blesku)
Autor: jad, dce - 
14. prosince 2015
18:35

Pro smích je okolním obcím městečko Škvorec na Praze-východ. Jejich vánoční stromeček totiž vypadá, že už už spadne. Je nakloněný tak, že ohrožuje auta i chodce.

Rozsvícení vánočního stromku na Masarykově náměstí ve Škvorci 29. listopadu byla velká sláva. Nechybělo jídlo, pití, vystoupení dětí z mateřské a základní školy ani hráč na dudy. Jak jsme ale zjistili, místním lidem od té doby moc do smíchu není.

„Vidíte tu opičárnu? Ten smrk se naklání tak, že projít kolem je o hubu. Aby to vylepšili, přivázali ho ke stromu přes ulici. Je to hnus,“ nebral si servítky kolemjdoucí muž. „Říkáme, že máme tančící strom. Je to ostuda a pro všechny lidi z okolí jsme pro smích. Jezdí se sem dívat a fotí si to,“ řekla žena z protějšího domu.

Radní nemají problém

A co na to místní radní? „My s tím nemáme problém. Desetimetrový smrk je ukotvený 2,5 metru v zemi a je zajištěný proti pohybu. Vánoční strom jsme dostali darem jako každý rok a jak narostl, tak narostl. A že by někoho zranil? Tak z toho strach rozhodně nemáme,“ uvedl starosta Škvorce Antonín Rubín.

Myslíte si, že stromek ve Škvorci, šikmější než šikmá věž v Pise, není nic proti stromku na vašem náměstí? Pošlete nám fotografii na mail tip@blesk.cz a rozdávejte škodolibou radost o Vánocích i dalším čtenářům.

strom ( 22. prosince 2015 16:30 )

to je fakt pro smích ten strom dnes jsem se jel na nej podívat a vyfotit si ho a už tam není už ho odstranily a podle telefonatu pana starosty Rubína byl prý z technických duvodu v noci ze včerejška na dnešek odstraněn a dal se se mnou nechtěl vybavovat a položil mi to.Takže do Škvorce nejezděte strom už tam nenajdete

hermannistka ( 15. prosince 2015 10:16 )

Ono toho smrdí víc. Všiml si někdo třeba toho, že na obou fotografiích je strom v záběru z evidentně přibližně stejného místa, ale budova v pozadí je na každém snímku jiná?

hezoun1980 ( 15. prosince 2015 08:48 )

A navíc to tam smrdí. Místostarosta vypouští fekálie do potoka. Mnoho let. A taky je to v pohodě. Koho by mohl vyvést míry mírně křivý strom?

naidka ( 15. prosince 2015 08:33 )

Vánoční strom ve Škvorci konkuruje šikmé věži v Pise.

putinovaprdel ( 15. prosince 2015 00:22 )

Nechybělo jídlo, pití, vystoupení dětí z mateřské a základní školy ani hráč na dudy.

Zobrazit celou diskusi