A jakou TV vybrat? Aktuálním trendem jsou televizory s prohnutou obrazovkou, která vás dokáže vtáhnout do děje a je vstupenkou do světa úchvatných filmových zážitků. Stejně jako naše oko dokáže přirozeně vnímat prostor díky svému zakřivení, obraz UHD TV nás obklopí a dopřeje hlubší perspektivu. Na rozdíl od televizorů s plochou obrazovkou můžete film sledovat z jakéhokoli úhlu bez zkreslení obrazu.

V poměru cena/výkon doporučujeme modely z řady Samsung UE40JU6400. Jedná se o UHD Smart TV s technologiemi, které automaticky nastavují různé úrovně vylepšení kontrastu pro různé oblasti a objekty na obrazovce a vytvářejí tak efekt podobný 3D. Díky tomu je sledovaný obraz podmanivější a ve výsledku i zábavnější. Skvělou vlastností je také to, že umí zlepšit kvalitu obsahu v nižším rozlišení a přiblížit ji na úroveň UHD. A jelikož jde o Smart TV, nechybí ani nejrůznější aplikace a schopnost bezdrátově se propojit jak s mobilními zařízeními, tak i s PC nebo fotoaparátem. Cena televizoru například s úhlopříčkou 40 palců se pohybuje dle obchodu od 17 000 Kč. Pokud dáváte přednost UHD televizoru s větší úhlopříčkou a prohnutou obrazovkou, potěší vás akce, během které Samsung vrací na vybrané UHD TV peníze. Více informací o akci naleznete na www.samsung-bonus.eu.

Autor: Samsung

Balení, které zvládnete i doma

Pozvali jsme si aranžérky ze společnosti s příznačným názvem Baldarek.cz a ty nám ukázaly hned tři tipy, jak zabalit prohnuté UHD televizory Samsung. S trochou zručnosti to jistě také zvládnete. Jak dámy upozorňují, nejdůležitější je nepodcenit přípravu! „Veškeré pomůcky si přichystejte po ruce a udělejte si kolem sebe dostatek místa,“ radí odbornice na balení dárků.

Pro zastánce klasiky

Velká krabice vyžaduje větší množství papíru, připravte si tedy raději více než méně, abyste potom nemuseli nastavovat jiným vzorem, zkazilo by to celý dojem. Výborným pomocníkem je oboustranná lepicí páska, kterou přichytíte papír ke krabici a předejdete tak jeho nechtěnému sklouznutí špatným směrem.

Doporučujeme vyhradit si dostatek času – počkejte, až rodina usne a nikdo vás nebude rušit. Dvě šikovné aranžérky potřebovaly na zabalení jedné krabice asi 30 minut, a tak nečekejte, že to „dáte“ za 10 minut. Aby byl rodinný dárek pod stromečkem nepřehlédnutelný, zvolte pestrý papír a hlavně velkou mašli, která dodá balíčku ten správný esprit. Tato třešinka na dortu je ale záležitostí natolik složitou, že ačkoli jsme se dívali aranžérkám pod ruce, tajemství jsme neodhalili. Nezbývá nám než si ji koupit hotovou. Možností na výběr je opravdu dost.

Autor: Samsung

Retro styl

Obětujte jeden výtisk denního tisku a oblepte jednotlivými listy celou krabici ve stylu „cik-cak“. Můžete vtipně nakombinovat jednotlivá témata a vznikne veselá koláž, která navíc ponese váš vlastní rukopis. A jak říkal pan Kodet ve své památné pelíškovské roli: „Nejvíc potěší dárek, který člověk sám vyrobí pro druhého.“ V této variantě zvládnete vytvořit efektní mašli tak, že papír mnohokrát přeložíte, až vám vznikne tenký proužek, který se po roztažení promění v harmoniku. 

Autor: Samsung

Pro vtipálky

Do třetice pro vás máme tip, jak TV zabalit a přitom dát svým blízkým „malou“ nápovědu. Vyjměte TV z krabice, postavte ji na stojan a zabalte ji přímo tak, jak bude poté zdobit vaši domácnost. Výsledek bude velmi originální a necháte tak vyniknout dokonalé křivky televizoru. Pro tuto variantu radíme zvolit tenký papír anebo balicí fólii, která velmi dobře kopíruje tvar. Opět vám při tvoření pomůže oboustranná lepicí páska.

Autor: Samsung

Více o balení dárků na baldarek.cz