Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hanka a Tonča po návratu: Spojily se s rodinou uneseného v Libyi

Autor: ljš - 
16. srpna 2015
14:47

Dva roky je věznili daleko od domova, musely se naučit muslimským zvykům a nevěděly, jestli kdy ještě uvidí své rodiny. I když by na dvouleté utrpení Hanka a Tonča jistě rády zapomněly, jsou jejich zkušenosti velmi cenné, zvláště pak pro rodinu kuchaře Pavla Hrůzy uneseného v Libyi...

A právě jeho příbuzným obě dívky po svém návratu domů nabídly podle Mladé fronty Dnes pomoc a podporu. Nikdo jiný v Česku v současné době podobné zkušenosti nemá, a tak mohou Hanka a Tonča rodině uneseného poskytnout jedinečné informace a především naději.

Samozřejmě nemohou pomoci s jeho osvobozením a přinést konkrétní poznatky, protože Hrůza byl unesen ve zcela jiné zemi a jinou skupinou, která je zřejmě součástí organizace Islámského státu, mohou ale objasnit, jak se unesený cítí a co je důležité pro jeho návrat do života po propuštění.

Naděje na něj přitom v Hrůzově případě podle nejnovějších informací časopisu Reflex v posledních dnech výrazně stoupla. Objevily se totiž informace, že se české straně podařilo spojit se za pomoci prostředníků s jeho únosci a pokračovat ve vyjednávání.

V případu pětice Čechů, kteří zmizeli v Libanonu, je ale situace horší, i když se podle některých zdrojů oba únosy jeví jako propojené. Zpravodajec Psík, který se skupinou cestoval, měl totiž za úkol získat o Hrůzovi informace. Zda Hanka s Tončou pomáhají i rodinám těchto zmizelých Čechů, známo není.

salto ( 17. srpna 2015 09:56 )

Najednou mají rozumu dost

hofihofi ( 16. srpna 2015 23:36 )

At se ty pitome nany do niceho neserou, nestaci co vyvedly a kolik to Stalo, uz ZADELAVAJI NA DALSI MALER.

gabreta ( 16. srpna 2015 21:10 )

To by mne zajímalo, jak pomáhají. To učí rodiny unesených korán??

naidka ( 16. srpna 2015 20:57 )

Blbečku, mě vynechej ze svého stádečka klonů, já se s tebou dohadovat nebudu.

pomoooc-hori ( 16. srpna 2015 18:21 )

di už do pr-dele dementní jentakjen

Zobrazit celou diskusi