Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V ulicích Tbilisi zabíjel tygr. Všichni si byli jistí, že je mrtvý

Autor: Daniela Soukalová - 
17. června 2015
14:50

Po utonutí tří zaměstnanců gruzínské zoologické zahrady je tady další tragédie. V centru Tbilisi zabíjel bílý tygr. Chovatelé ho přitom před obědem hledali v jeho kleci. Všichni si byli jistí, že při záplavě zemřel.

V centru gruzínské metropole byli napadeni dva lidé. Jeden z nich bohužel nepřežil. Celou tragédii má na svědomí bílý tygr, který přežil ničivou záplavu. Podle nejnovějších informací by už měli být všichni tygři i lvi mrtví.

Bílý tygr napadl v centru Tbilisi dva lidi. Jednoho z nich zabil. Bílý tygr napadl v centru Tbilisi dva lidi. Jednoho z nich zabil. | Reuters

„Byl to tygr, po němž jsme před obědem pátrali v jeho kleci v domnění, že je pod bahnem. Všichni si tím byli jisti,“ napsal kurátor pražské ZOO Petr Velenský přímo z místa.

Pohled na zahradu by se dal přirovnat absolutní apokalypse. Z celkem 600 zvířat, které tbiliská zoo chovala před povodní, je mrtvá značná část, savců dokonce asi polovina.

„Makáme fest. Jdeme od klece ke kleci, záchranáři vyřežou otvor a my s místními chovateli hledáme v bahně mrtvá zvířata a taháme je ven. Fortel a zkušenosti kluků jsou neocenitelné. Doteď jsme vytáhli 2 medvědy, 3 lvy, jaguára, 2 gibony a 14 paviánů. Podmínky těžko představitelné, boříme se do bahna,“ popsal celou situaci v Gruzii Velenský.

datelobecny ( 17. června 2015 17:16 )

Hajzli, kdyby ty krásnou kočičku dostali zavčas do bezpečí, tak by se ro nestalo.

honza54.. ( 17. června 2015 17:01 )

Měli je dát aspoń sežrat bezdomovcům

naidka ( 17. června 2015 17:00 )

Velkou část zvířat zabila povodeň. Ta, co utekla, nemusela být bezpodmínečně všechna zastřelena, jak uvedl ředitel místní ZOO. Chudáci zvířata.

vizard ( 17. června 2015 16:51 )

Těch zvířat je mi opravdu líto, lidi je zavřou do klecí a při nejbližší příležitosti zabijí.

honza54.. ( 17. června 2015 16:43 )

tak se před smrtí aspoň nažral, chudák

Zobrazit celou diskusi