Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rumuni v ulicích Plzně předstírají postižení: Vybrali už stovky na falešnou veřejnou sbírku

Rádoby hluchoněmí Rumuni podvádí dobré lidi v ulicích Plzně.
Rádoby hluchoněmí Rumuni podvádí dobré lidi v ulicích Plzně.  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: dce - 
9. dubna 2015
12:21

Policistům se v Plzni podařilo dopadnout další muže, kteří předstírali postižení, aby nic netušící lidi mohli okrást o pár drobných. V posledních měsících se tyto praktiky ve městě značně rozmohly.

Již v únoru se policistům podařilo zadržet mladíka, který pod záminkou veřejné sbírky okradl několik lidí. Už tehdy měl muž u sebe desky s hlavičkovým papírem, kam lidé vypisovali ke jménu i finanční dary. 

Policisté později zjistili, že šlo o muže z Rumunska, který předstíral hluchotu, přitom slyšel velice dobře. Už týden předtím podobný lump nabízel vůně do auta a předstíral, že je hluchoněmý. A další případ se odehrál jen o pár dní později.

V restauraci v centru Plzně obtěžoval hosty další rádoby hluchoněmý Rumun. I ten se dostal do rukou policie. Také u sebe měl formulář s dary pro postižené. Ale i on slyšel a mluvil více než dobře. „Svědci na místě uvedli, že muž si vyžebrané peníze strkal přímo do kapsy, kde měl již 419 korun. Případ zatím kvalifikujeme jako přestupek,“ uvedla pro server Krimi-Plzeň.cz policejní tisková mluvčí.

Že to Rumuny nepřestalo bavit, se přesvědčili policisté i tento týden. Opět se pokoušeli obrat lidi kvůli sbírce. Muž vše ihned nahlásil policii. Tentokrát měl jejich „oficiální“ formulář i razítko. Mějte se před nimi na pozoru!

alex80 ( 10. dubna 2015 15:13 )

Takový k nám do obchodu přišel tak 2x a to jen na mojí směnu.Lísteček s tím že je hluchý a němí.Na ulici mi jeden kikiňa ukazoval lísteček s tím že nic nechce a pak z něj začalo padat jak potřebuje drobný na tramvaj aby se dostal někam jinam.Poslala jsem ho tam pěšky a šla dál.Někdy ho vidím jak kecá jiným lidem.Na ulici bych nikdy nedala ani korunu.

verasum ( 9. dubna 2015 17:11 )

Cikánům nevěřím a kdo jim dá na ulici nějaké peníze je blázínek.Je to všechno sebranka

milan1959 ( 9. dubna 2015 14:00 )

Tento dobytek je i v Brně

gabreta ( 9. dubna 2015 13:13 )

V EU je tak krásně !!!!!

vipasenysenator ( 9. dubna 2015 12:56 )

na tenhle dobytek platil jedině Čaučesku a jeho sekuritas,

Zobrazit celou diskusi