Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čtyři vyhaslé životy na Znojemsku: Petr jel příliš rychle

Autor: ČTK - 
23. března 2015
19:47

Nehodu, při níž v neděli ráno zahynuli při havárii automobilu na Znojemsku čtyři mladí lidé, zřejmě zavinila příliš rychlá jízda řidiče Petra (†18). Potvrdila to mluvčí policie Lenka Drahokoupilová s tím, že jde zatím o nejpravděpodobnější příčinu neštěstí. Jde o největší tragédii, která se v letošním roce stala na silnicích v ČR. 

„Vycházíme z výpovědí svědků neštěstí. Příčinou neštěstí se zabývá znalec z oboru dopravy, jehož posudek bychom měli mít zhruba za měsíc,“ uvedla policejní mluvčí. Vůz byl při neštěstí zcela zničený, škoda se odhaduje na 40 000 korun.

Nehoda se stala u obce Suchohrdly u Miroslavi na Znojemsku. Škoda Felicia narazila do betonové zídky a pak začala hořet. Cestovali v ní tři osmnáctiletí mladíci a stejně stará dívka. Svědci nehody z vozu vytáhli těsně před požárem řidiče, který ale následně zemřel. Jeho kamarádi zahynuli v hořícím vozidle.

Neštěstí se stalo na hlavním silničním tahu Znojmo–Brno, který byl následně čtyři hodiny uzavřený. Kolize se stala v úseku, kde je povolena devadesátikilometrová rychlost v hodině.

zauber ( 24. března 2015 13:24 )

V pořádku. Petr jel rychle, pěkně se svezl a už nikoho nezabije. Všechno špatné je k něčemu dobré. Horší by bylo kdyby přežil.

dfghjk ( 24. března 2015 11:09 )

Znám to tam velmi dobře, je to přímý úsek, kde by řidič ve standardní formě mohl jet klidně i 150. Tam muselo být ještě něco jiného špatně. Obrovská smůla taky byla, že ze silnice vyletěli právě do toho mostku, přitom stačilo o pár metrů později a mohlo to dopadnout podstaně lépe, protože dál už tam žádné překážky okolo nejsou, strouhu a umělohmotné patníky nepočítám. A velice negativní vliv určitě taky mělo, že auto bylo předělané na plyn, nádrž na plyn je vzadu jasně vidět. Na jedné fotce udělané ještě při hašení je vidět, že auto po nárazu příliš zdemolované nebylo. Zjevně hlavní dílo zkázy způsobil až požár živený plynem z poškozeného plynového potrubí. Skutečně hrůza domyslet, co tam ti ubožáci zažili, než zemřeli.

milan1959 ( 23. března 2015 20:14 )

R.I.P.

Zobrazit celou diskusi