Z nehody, která se stala v neděli na hlavním silničním tahu mezi Brnem a Znojmem, jímá hrůza. Osmnáctiletý řidič auta Škoda Felicia nezvládl řízení, vjel do příkopu a narazil do betonového mostku. Vozidlo začalo po nárazu hořet. Svědkům se z automobilu podařilo vytáhnout pouze řidiče. Ten i přes poskytnutou první pomoc na místě zemřel. Smrt v hořícím automobilu bohužel našli i dva stejně staří kamarádi a jedna dívka.

Mladý život vyhasl bohužel také v neděli ráno při nehodě osobního auta na silnici z Hradce Králové do Jičína. Jedenadvacetiletý mladík doplatil na rychlou jízdu. Za kruhovým objezdem u ČKD vyjel mimo vozovku a zřejmě poté, co přejel do protisměru a snažil se vyrovnat dráhu auta, dostal smyk a bočně narazil do stromu. Na místě zemřel.

Další hrozivá havárie se odehrála o několik hodin později na 21. kilometru před Mníškem pod Brdy. Mercedes, ve kterém cestoval muž a žena, spadl na silnici pod rychlostní komunikací. Oba pasažéři bohužel na místě zemřeli.

V sobotu pak zemřeli dva dvacetiletí muži při havárii osobního automobilu u Velké Bystřice na Olomoucku. Auto řídil jejich stejně starý kamarád, který měl v dechu 0,89 promile alkoholu. Patrně právě kvůli alkoholu se snažil ujet policii, když mladíky odvážel z maturitního plesu, a narazil do stromu.

Smolný víkend českých řidičů nezastavily ani hranice. Nehoda autobusu se 17 hudebníky  České filharmonie u rakouského Mistelbachu si v neděli odpoledne vyžádala 13 zraněných. Způsobil ji zřejmě mikrospánek řidiče.

Video
Video se připravuje ...

Autobus českých filharmoniků havaroval: 13 zraněných! čtenář Blesku

Zranění utrpělo i celkem deset lidí po srážce dvou aut v Lučanech nad Nisou na Jablonecku, ke které v noci došlo ze soboty na neděli. Čtyři nejhůř zraněné záchranáři převezli na traumatologii do Liberce. Kdo přejel v ostré zatáčce do protisměru, zjišťuje policie.

Poslední obětí krvavého víkendu se pak stal chodec, kterého u osady Bartochov na Českobudějovicku srazilo projíždějící auto. Muž zřejmě pobíhal po silnici, policii na něj totiž upozorňovali řidiči již před nehodou.

Fotogalerie
18 fotografií