Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dvacet let stará vražda nemá pachatele: Obvinění byla stažena!

Autor: dce - 
17. února 2015
18:21

Brutální vražda z roku 1993 nakonec své pachatele asi nenajde. Čtyři obviněné uznal za nevinné soud a nyní i státní zástupce – ten totiž stáhl své odvolání proti výroku soudu. Tím jsou čtyři obvinění volní. 

Odvolací řízení procesu proti čtyřem obviněným z více než 20 let staré vraždy se ve středu konat nebude! Pražský městský soud začátkem prosince zprostil obžaloby viněné čtyři muže. Podle soudu se neprokázalo, že skutek spáchali. Státní zástupce sice navrhl zproštění obžaloby u dvou účastníků a později i třetího, u nichž se vina neprokázala, o posledním muži byl ale přesvědčen, že vraždu spáchal.

Teď je však všechno jinak. Odvolání, které státní zástupce podal proti rozhodnutí soudu, bylo staženo. Všichni čtyři muži jsou dnes volní a podle soudu i nevinní. Jenže tu byl i logický rozpor – čtvrtý muž byl souzen za napomáhání k vraždě – jenže komu vlastně pomáhal?

Oskar B. podle spisu přijal od neznámé osoby zakázku k zavraždění muže v roce 1993. Jan M. pak předal Josefu S. a Stanislavu P. střelnou zbraň, výbušninu a fotografii budoucí oběti. Za provedení činu také dostali jako odměnu každý 100.000 korun. Vražda se stala 21. listopadu v Hadovité ulici, kde byl tehdy dvaatřicetiletý muž zavražděn v zaparkovaném autě. Stanislav P. ho podle spisu zasáhl 18 výstřely ze samopalu typu škorpion. Josef S. místo činu se samopalem v ruce „jistil“.  

Celé vyšetřování teď přišlo vniveč – šlo o první „úspěch“ týmu Tempus, který se specializuje na odložené případy. 

vog.ht. ( 17. února 2015 19:16 )

Nech se léčit, fanatiku!

moiaza ( 17. února 2015 18:54 )

 Paráda, vrahové na svobodě a nic jim nebrání vraždit dál. Vida, jak to v tom našem kapitalismu dle V.Havla funguje. I on sám všechny lumpy a vrahy pustil z vězení.

lunatic ( 17. února 2015 18:31 )

Po dvaceti letech je přece dle našich platných zákonů vražda již promlčena ,takže by se k ní mohl v rámci dobré vůle přiznat i kterýkoliv ze státních zástupců,aby si mohli vyšetřovatelé udělat fajfku-jako např. za p.Koženým,který fakticky dostal 10let natvrdo a verdikt dokonce potvrdil i Nejvyšší soud ČR a s Guru Járou taky pěkně "zametli"

Zobrazit celou diskusi