Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vrah „Amerického snipera“: Střílel jsem, protože se mnou nemluvili!

Autor: haj - 
15. února 2015
06:31

V Texasu pokračuje soud s Eddiem Routhem. Ten před dvěma lety zabil na střelnici Glen Rose své bývalé vojenské druhy. Jedním z nich byl odstřelovač Chris Kyle, podle jehož příběhu byl natočen film Americký sniper.

Bývalý příslušník amerického námořnictva Eddie Ray Routh se již dříve přiznal k zastřelení odstřelovače Chrise Kylea a jeho kamaráda Chada Littlefielda. Vypověděl to policista Gene Cole. Routh prý také věří, že mu jeho oběti odpustily.

„Jsem si jistý, že mi odpustili,“ řekl údajně Eddie Routh 22 června 2013, když byl ve vězení Erath County. V té době ve věznici pracoval nynější policejní strážník Gene Cole jako hlídač.

Cole také prozradil poněkud zvláštní motiv Routhova činu. Prý slyšel obžalovaného říct: „Zastřelil jsem je, protože se mnou nemluvili. Jen jsem jel na zadním sedadle dodávky a nikdo se mnou nechtěl mluvit.“

Routh podle příbuzných trpí posttraumatickým syndromem. V podobném duchu vypovídal i strýc vraha James Watson (45). Routh měl prý velké obtíže s tím, aby si našel práci na plný úvazek. Od doby, kdy se vrátil ze služby v Iráku a Haiti, údajně nebyl příliš šťastný. Routh byl zbrojní technik a na Haiti pomáhal s odklízením následků zemětřesení. Z námořnictva odešel v roce 2010.

Watson také přiznal, že se svým synovcem mluvil přímo v den hrůzného činu, 2. února 2013. S Routhem se měla zrovna pohádat přítelkyně, a tak s Watsonem probírali vztahy a kouřili přitom marihuanu.

„Jeho pracovní situace a jeho vztah byly dva hlavní důvody, proč byl to ráno tak rozrušený,“ vypověděl Watson. Kromě trávy pak podle úřadů měli oba muži také pít whisky, i když Watson tvrdí, že si na to nevzpomíná.

Routh se sešel s oběťmi Kylem a Littlefieldem jen hodinu a půl poté, co se zhulil trávou. Muži Routha vyzvedli a všichni společně odjeli dodávkou odstřelovače Kylea na střelnici. Tam Routh oba muže zezadu zastřelil a ukradl Kyleovu dodávku.

 

Když se v ní vrátil do strýcova domu, údajně řekl: „Řídím dodávku mrtvýho chlapa.“ Watson ho v danou chvíli nepochopil a měl dojem, že má jeho synovec strach a že po něm někdo jde. Routh později strýci ukázal vražednou zbraň. Není pochyb, že Routh čin spáchal. Za vraždu jeho přátel mu hrozí doživotní trest. Obhajoba se však snaží prokázat, že jednal v nepříčetnosti.

Chris Kyle byl jeden z nejlepších amerických odstřelovačů. Byl mnohokrát nasazen a zabil přes sto lidí. Zanechal po sobě ženu a dvě děti. Podle Kyleova životopisu navíc Clint Eastwood natočil válečný trhák Americký sniper.

 

Oragann ( 21. ledna 2017 21:07 )

Záslužnou věc????. On toho dokázal mnohem víc než ty. Ty si jen sedíš doma na zadku a mektáš sračky, nedokážeš si představit čím si v Iráku prošel, ty by jsi nezvládl ani výcvik, jenž prodělal on a to že tu mektáš sračky že to byl vrah ?? On dělal svou práci, zachraňoval životy jednotek USMC/SEALs, ty jsi jen nicka co podporuje vrahy a komunisty, styď se a udělej své rodině laskavost, ZASTŘEL SE.

prycsvladou ( 16. února 2015 07:04 )

 mezi tam lidicky nepatri

prycsvladou ( 16. února 2015 07:03 )

 zadna skoda,videl jsem ten film a mezi střílel ten dobytek i malé děti tak proto měl přes sto zasahu

zkzkz ( 15. února 2015 12:21 )

Zobrazit celou diskusi