Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

19letý kluk se zabil o strom. Jeho auto dostalo smyk, zemřel v nemocnici

Autor: ČTK - 
10. února 2015
17:35

Devatenáctiletý řidič dnes zemřel po nehodě u Komárova na Olomoucku. Podle policie nezvládl řízení a narazil s osobním autem do stromu. Utrpěl vážná zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehl. ČTK to řekl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Okolnosti nehody policie vyšetřuje. 

Nehoda se stala před 10:00 mezi obcemi Krakořice a Komárov. „Devatenáctiletý řidič s vozidlem Škoda Felicia dostal smyk, který nezvládl, a narazil do stromu. Při nehodě utrpěl vážné zranění a byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci, kde později svým zraněním podlehl,“ uvedl mluvčí policie.

Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka zůstalo auto po nehodě vražené do stromu u cesty. Hasiči muže nejprve ze zcela zdemolovaného auta vyprostili a poté zahájili předlékařskou pomoc, pomáhali také při resuscitaci.

V Olomouckém kraji jde letos již o čtvrtou smrtelnou nehodu. Minulý týden zemřela stejně stará řidička při nehodě na Olomoucku, když s vozem ujížděla policistům. Na jejich pokyn odmítla zastavit, jela dál a nedaleko Těšetic narazila čelně do stromu. V Olomouci zemřela na konci ledna osmačtyřicetiletá žena po srážce s osobním autem v Olomouci, v Polomi na Přerovsku utrpěla smrtelná zranění čtyřiačtyřicetiletá žena, kterou srazilo auto při přecházení přes silnici.

kuniksicht ( 20. února 2015 23:53 )

 zazaluj stat, ze te neumistil do psychiatricke lecebny. ma jezdit tak, aby zvladnul situaci. mozna by jsi mluvil jinak, kdyby ti sejmul zenu s deckem..............nebo by jsi zazaloval stat, ze tam nebyl chodnik a betonova bariera?

nojasne ( 20. února 2015 22:53 )

Předpokládám, že si děláte pr.del. V opačném případě jste debi.l neskutečný. Kdyby tam nebyl strom a místo něj tam šel chodec, zažalujete stát, že umožnil chodcům chůzi ? Asi zažaluji stát, že takovým jako Vy vůbec umožňuje žít, protože už tento fakt sám o sobě je trestným činem obecného ohrožení.

franta15 ( 11. února 2015 10:01 )

Škoda mladého života. Kdybych byl na místě rodičů toho chlapce, tak bych zažaloval stát za to, že stále prosazuje stromy u okresek. Jsou to nepřirozené překážky, které jsou příčinou smrti hodně lidí. Kdyby tam ten strom /úplně zbytečně/ nestál, tak by auto skončilo na poli, možná v kotrmelcích, ale pokud byl řidič připoutaný, tak by přežil. Stromy jsou přežitek z minulého tisíciletí a svoji funkci možná plnili v době jiných aut, jiného provozu, jiné doby-ale teď jsou nanic. Ovoce z nich se nedá jíst a jejich vysazování a údržba stojí peníze, které jsou potřeba na údržbu cest! Nejhorší je, že tento zastaralý přístup obhajují přímo ministerstva a celá vláda. Na ty bych podal žalobu za to, že mně zabili syna. Měl jet opatrněji, ale i tak ta překážka tam nemá v dnešní době co dělat. Kolik lidí takto zbytečně zemře a nejhorší jsou na tom partneři, děti, rodiče a rodina, kteří tady zůstanou. Všichni řidiči by mně měli dát za pravdu, protože takto může dopadnout každý z nás. Nic netrvá věčně, stromy je třeba vysazovat, ale úplně jinde kde nebudou lidem nebezpečné!!!

gabreta ( 10. února 2015 18:46 )

Ještě že do pekla nevzal někoho sebou!

moiaza ( 10. února 2015 18:21 )

Nejdříve všichni spěchají a pak mají časů.......

Zobrazit celou diskusi