Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Místo psa zastřelil mladíka: Policistu obvinili z usmrcení z nedbalosti!

Autor: ČTK, rys - 
9. února 2015
10:28

Kriminalisté obvinili přerovského strážníka z usmrcení z nedbalosti. Strážník v lednu zastřelil služební zbraní během potyčky na jedné z ulic nedaleko centra Přerova mladíka. Muž zemřel na místě. Dvaačtyřicetiletý strážník byl během incidentu sám zraněn na noze. Policisté případ i nadále vyšetřují, zvažuje se i rekonstrukce na místě činu. 

„Ta situace byla nepřehledná, stalo se to na ulici, v noci, byl tam velký pohyb osob. Provedli jsme řadu výslechů, řadu odborných analýz. Jsme ve fázi, kdy můžeme říci, že byl spáchán trestný čin a spáchala jej konkrétní osoba. Nyní budeme doplňovat důkazy, včetně například rekonstrukce na místě činu,“ řekl dnes novinářům náměstek ředitele krajské policie Karel Kadlec. 

Policisté kvůli tragédii vyslechli desítky svědků. Zda vypovídal i samotný strážník, nechtěli komentovat. Blíže nechtěli ani popsat samotné okolnosti incidentu. Uvedli pouze, že střela byla zdeformovaná. Původně se přitom spekulovalo o tom, že mladík byl zastřelen střelou odraženou o zem. Podle vedoucího odboru obecné kriminality Martina Nasswettra však pravděpodobně střela nejprve prošla tělem mladíka a následně se zdeformovala o asfalt. „Musíme provést rekonstrukce za účasti znalců, balistiků a soudních lékařů, abychom tuto otázku zcela objasnili. Vyslechli jsme již desítky svědků,“ doplnil Nasswettr. 

Podle zástupce ředitele městské policie Miroslava Komínka je strážník stále na nemocenské. „V současné době je strážník v pracovní neschopnosti, zatím to nemáme jak řešit,“ řekl ČTK Komínek. Podle informací ČTK byl během potyčky pokousán psem i další muž, který musel vyhledat lékařské ošetření. 

Tragédie se odehrála nedaleko centra Přerova před barem Lumír v noci na 10. ledna. Strážníci byli přivoláni kvůli rušení nočního klidu. V té chvíli se na ulici před barem podle Nasswettra pohybovalo téměř 20 osob, mnozí z nich pod vlivem alkoholu. Hlídka byla podle policistů ohrožována volně pobíhajícím psem, a proto jeden ze strážníků použil služební zbraň. Kulka zasáhla třiadvacetiletého mladíka do hlavy, zemřel na místě. 

Událost zvedla v Přerově vlnu emocí, před barem Lumír jsou stále položeny květiny, svíčky i smuteční věnce, ale i vzkazy městské policii. Před časem se před sídlem strážníků na náměstí TGM sešly desítky lidí, kteří poté prošly průvodem před místo, kde se tragédie odehrála. Kvůli incidentu s opilými účastníky průvodu musela zasahovat také policie. Další protest byl naplánován na tuto středu.

0707 ( 9. února 2015 12:14 )

oběť zakopla, jeho štěně Českého fouska ho bránilo, a tak do nich hrdina městský strážník ZASTŘELIL. Bezcitná lidská špína a hnus!!!!!!!!!!!!!!!

petrkramnypresident ( 9. února 2015 11:17 )

"během potyčky" Čti: zatímco jeho oběť zakopla

kerscha ( 9. února 2015 11:07 )

 Tak to chápu. Policajt prostreli člověku hlavu a je to nedbalost. Policajti si s podporou soudů a svých kolegů dělají, co chtějí a nic se jim nestane. A že to byl Mestsky policajt, tak to jsou kolikrát nevzdelani primitivove, kteří jen fungují na principu " my máme moc a můžeme všechno" přitom mají kontrolovat banální věci, např. jestli pes má náhubek a ne se na..srat do trestních věcí.

tggb ( 9. února 2015 11:06 )

majitel psa po něm určitě neuklízel h.ovna, takže dostal jen co si zasloužil, molovník zvířat

Zobrazit celou diskusi