Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bakalářka za 40 tisíc! Napsání nabízí učitel z ČVUT!

Bakalářská práce za 40 tisíc? I to měl nabízet vysokoškolský pedagog (ilustrační foto)
Bakalářská práce za 40 tisíc? I to měl nabízet vysokoškolský pedagog (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: šim - 
12. ledna 2015
15:03

„Moje kvalita je základ Vašeho úspěchu u zkoušky,“ stojí mimo jiné v inzerátu, který si umístil Jiří Z., vyučující na Fakultě elektrotechnické ČVUT, na svůj Facebook i stránky fakulty. Za úplatu nabízí pomoc při studiu. Dokonce sepsání bakalářské práce – za 40 tisíc korun.

Vyučujícího se rozhodla otestovat redaktorka serveru Lidovky.cz a zavolala mu s objednávkou bakalářské práce. Cenu za práci na ní si Zmatlík odhadl na minimálně 40 tisíc korun s tím, že za hodinu psaní si účtuje 500 Kč. „Uvědomte si, že jsem Ing. a Ph. D.,“ řekl redaktorce webu Lidovky.cz.

Při osobní schůzce nad konkrétními podmínkami pak Jiří Z. falešné studentce tvrdil, že ještě nikdy žádnou práci nepsal. „Ta nabídka se bere jako konzultace. A když se dohodneme, tak vám práci napíšu. Neřeknu to nikde. Sejdeme se tady, předám, co bude potřeba. To neřešte, není co rozpitvávat,“ řekl jí Za upozornil ji, že kdyby se na to přišlo, vyhodí ji ze školy. On sám obavy o své zaměstnání popřípadě kariéru neměl. Kasal se, že se z toho „vždycky vyvlíkne“.

Když mu redaktorka odhalila svou identitu, začal se vymlouvat, že je to pouze konzultace. „Nevidím na tom nic špatného,“ šokoval Zmatlík a veškerou vinu házel na objednavatele, že to student se dopouští trestného činu.

ČVUT s Jiřím Z. okamžitě rozvázalo pracovní poměr. Kromě Fakulty elektrotechnické však učí tři předměty na Akademii managementu a komunikace.

gabi50 ( 13. ledna 2015 07:13 )

Akademie managementu a komunikace? Tak to je skutečně terno hodný chlubení, nějaká soukromá škola, tam bych se styděla i studovat, natož učit

ninka64 ( 12. ledna 2015 20:13 )

Bylo by zajímavé prověřit, kolik lidí se díky "práci pana Zmatlíka homosí titulem.

gogo ( 12. ledna 2015 15:55 )

Tvůj optimismus mi nezbývá než Ti závidět..

gogo ( 12. ledna 2015 15:54 )

Jsme tady bohužel již jeden velký prasečinec. A prasat je navíc mnoho a koryt tolik není. A tak každé prase to zkouší jak může... A řezníka nikde nevidět..

ouha ( 12. ledna 2015 15:50 )

Takových nabídek js spousta. Existují dokonce i registrované firmy, které za úplatu nabízejí napsání bakalářských či diplomových prací - a zřejmě prosperují. Jde o jasný podvod za účelem získání veřejné listiny, a to by se mělo trestně stíhat a maximálně přísně trestat - stejně jako podvodně udělované akademické tituly. Je to prasárna, která se běžně děje. Tenhle přihřátej inženýrek s řetízkem kolem krčku je bezpochyby jen jedním z mnoha ochotných poskytovatelů.

Zobrazit celou diskusi