Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dívka se předávkovala prášky na hubnutí: Propagují je i Kardashian a Oprah!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, lm - 
9. prosince 2014
22:46

Chtěla být hubenější, ale zaplatila za to životem. Teprve čtyřiadvacetiletá Cara Reynolds z Velké Británie věřila celebritám jako Kim Kardashian a Oprah Winfrey a zkusila léky na hubnutí, tzv. malinové ketony, které propagují. Jenže se jí to stalo osudným...

Cara měřila 162 cm a vážila asi 63 kilo, ale přesto si připadala tlustá. Koupila si proto přes internet tabletky na hubnutí, které měly být z přírodních ingrediencí. Podle otce se objevily komplikace, už když si vzala dvě tabletky, což byla dávka, kterou doporučoval příbalový leták. Cara si ale stěžovala, že se cítí, jako by jí srdce chtělo vyskočit z hrudi, a s tabletkami poté okamžitě skončila.

O měsíc později si ale Cara sáhla na dno. Rozešla se se svým snoubencem po ročním vztahu. Přepadly ji chmury a v návalu deprese sáhla po lahvičce pilulek a většinu jich snědla. Zanedlouho se jí udělalo špatně a měla záchvaty, čehož si všimli i rodiče, kteří okamžitě zavolali záchranku. Její táta ji držel v náručí a netrpělivě čekal na příjezd lékařů, aby jeho holčičku zachránili. „Pořád opakovala, že udělala chybu a že nechce zemřít,“ popisuje otec. „Rozervalo mi to srdce, nikdy na to nezapomenu,“ přiznal zdrcený tatínek.

Lékaři dívku celkem 44krát resuscitovali, ale i přesto po 5 hodinách zemřela na selhání kardiovaskulárního systému v důsledku předávkování kofeinem. Odborníci před těmito tabletkami varují, jen jedna prý obsahuje tolik kofeinu jako čtyři plechovky Redbullu.

„Můj celý svět se zhroutil, když jsem přišel o Caru. Naše nádherná holčička si za 20 liber (pozn.red. - asi 700 Kč) koupila pilulky na internetu. Oni schválně míří na zranitelná, mladá děvčata, která mají problém s tvarem těla. Kdyby malinové ketony nebyly tak dostupné, mohla tu s námi dnes Cara být. Ty pilulky musí zmizet z pultů, aby se nic podobného nemohlo opakovat,“ dodává Cařin táta.

michaelo ( 29. ledna 2016 16:31 )

Cože?! Tak to je když se někdo dívá na to, co dělajé hvězdya sam nemyslí vůbec.. Moje manželka také bere nějaký dopněk pro hubnutí, ale byli jsme u lekaže a víme, že je tobezpeční. No a všechno je přirodní,nějaka piperina, něvo něco takového...

Zobrazit celou diskusi