Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Západ Česka zasáhly silné bouřky: 30 lidí evakuovali ze supermarketu v Tachově. Proč?

Zápas a jih Čech zasáhly silné bouřky, v Tachově museli evakuovat Albert se třiceti lidmi uvnitř. (ilustrační foto)
Zápas a jih Čech zasáhly silné bouřky, v Tachově museli evakuovat Albert se třiceti lidmi uvnitř. (ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: tp, ČTK - 
7. září 2014
16:50

Dnes odpoledne zasáhly silné bouřky jih a západ Čech. V Tachově dokonce museli hasiči evakuovat prodejnu Albert, ve které se nacházelo 30 lidí. Nikdo naštěstí nebyl zraněn. Meteorologové tak vydávají varování občanům pro Jihočeský a Plzeňský kraj.

Západ a jih Čech dnes odpoledne zasáhnou silné bouřky. Déšť může ojediněle zatopit níže položená místa, například sklepy. Vyplývá to z výstrahy, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Silně už pršelo na Tachovsku. Přímo v Tachově přívalový déšť zaplavil střechu prodejny Albert. Kvůli tomu spadly stropní podhledy uvnitř prodejny a evakuováno muselo být přes 30 lidí. "Ucpaly se svody a voda se dostala, kam neměla. Prodejna je uzavřena a čeká se na příjezd statika. Při události nebyl nikdo zraněn," informoval důstojník hasičů Plzeňského kraje Michal Pathy.

Podle něj ale nejde o nic dramatického, plochu desek, které spadly, odhadnout neuměl. Málo pohyblivé bouřky místy vznikají zejména v horských oblastech, v krátké době tak může napršet přes 30 milimetrů vody, na Tachovsku to bylo 40 milimetrů. Varování meteorologů s nízkým stupněm nebezpečí platí pro Plzeňský a Karlovarský kraj, většinu Ústeckého a západní část Jihočeského kraje do dnešních 21:00.

cipisek134 ( 7. září 2014 19:21 )

Nojo, Albert. Stejně kvalitní zboží jako stropy.

Zobrazit celou diskusi