Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Šéf gangu se pustil do informátora: Je to bezpáteřní krysa!

Autor: Richard Veselý - 
21. června 2014
09:19

Spolupachatel dvou vražd, organizátor únosů podnikatelů a vyděrač. To je podle obžaloby údajný vůdce gangsterů Michael Šváb (46). Včera u soudu nejen podrobně popsal, na co peníze potřeboval, ale také se pořádně obul do policejního "práskače" Daniela Dimitrova.

Šéf gangu má s vězením zkušenosti, naposledy byl propuštěný na svobodu v roce 2010. „Snažil jsem se najít práci, klidně bych i sekal trávu, ale nešlo to. Byl jsem na pracáku a když to takhle šlo asi šest měsíců, rozhodl jsem se, že budu zase zločinec,“ řekl před soudem.

Jenže jeho zločinecká dráha, díky níž chtěl sehnat peníze na nákup drog, které by pak prodával, skončila dvěma vraždami. Švábovi za ně hrozí doživotí, ze kterého by se pochopitelně rád vyvlíkl, jenže policie získala na svou stranu jednoho člena jeho gangu. A ten u soudu napráskal, co mohl.

Šváb i ostatní mu za to nemohou přijít na jméno a šéf zabijáků to u soudu také potvrdil. „Dimitrov je bývalý policista, který přepadal ženské. Kdysi jsme byli přátelé. Je to bezpáteřní krysa, která zradí každého. Když sem přijdou Číňani, tak si nechá přeoperovat oči,“ řekl o něm. A ještě si přisadil: „Dimitrov byl největší rarášek. V Dubaji se zamiloval do nějaké Angeliny a všechny peníze, které jsem mu dal, on dal zase jí.“

Právě z obavy, že se mu budou chtít členové gangu pomstít, byl Dimitrov u soudu po oba dny, kdy vypovídal, přísně střežen. Na sobě měl neprůstřelnou vestu a obklopovali ho zakuklenci se samopaly. Poté požádal o to, aby už nemusel být v dalších dnech přítomen, bezpečnostní opatření jsou totiž velmi náročná.

Šváb však zjevně nemá valné mínění ani o ostatních členech gangu. O jednom z nich například řekl: „Když otevřel pusu, řekl jsem mu, ať jí zase zavře, protože jsme vypadali jako úplní kreténi. Mluvil jako pitomec, zakázal jsem mu mluvit.“

Nevybíravě se ale u soudu vyjadřoval i o své plánované oběti, pokerovém hráči Martinu Stazskovi. "Připadal mi jako úplný mimoň. Ale je pravda, že on jediný z toho vycouval sám,“ řekl o něm.

Video Soud gangu do zpráv - Tomáš Polák
Video se připravuje ...

qwerty1805 ( 22. června 2014 07:17 )

přesně vystiženo --strana a vláda si nepřáli statistiky plný kriminálníků tak nás toho trošku šetřili všichni sme měli tak akorát aby se nezávidělo a někdo měl trošku těch /akorát/ víc ,ale šlo to hodně pomalu ke dnu

qwerty1805 ( 22. června 2014 05:48 )

tahle partička nejednala s tím pokerovým hráčem ale s předsedou svazu tak sou rafinovaný

illis ( 21. června 2014 19:23 )

rentierskej

paralenka ( 21. června 2014 17:09 )

Tolik lidského odpadu, kolik se ho vyrojilo s porevolučním podnikatelským boomem, tu snad nikdy nebylo! Jedni kradou s požehnáním mocných, druzí proto, aby je o nakradené miliony obrali. Ale v klídku nemohou být ani ti, kteří jmění nabyli poctivě. Přihodit nějakou tu vraždičku zrůdám nedělá problém, účel světí prostředky! Dělá se mi zle při představě, jak člověku rozbijí hlavu šutrem a přirovnají to k rozbití ořechové skořápky! Škoda, že takovým bestiím jako tenhle nehrozí trest smrti. Na rozdíl od nás se nebude muset starat, kde vezme na nájem a na chleba, to mu za odměnu zajistíme my ostatní!

illis ( 21. června 2014 13:16 )

playoff .

Zobrazit celou diskusi