Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rychlý a zběsilý Zaorálek: Jezdí sám i vládním fárem, říkají sousedé. Přijde o řidičák?

Autor: kru, ex - 
15. května 2014
05:00

Navzdory tomu, co provedl, není zlý řidič. Tak ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (57, ČSSD) chválí jeho sousedé z Ostravy. Politika přitom policisté načapali při velkém překročení rychlosti. A hrozí mu, že přijde o papíry!

Zaorálek si to frčel počátkem května po D1 rychlostí téměř 180 kilometrů v hodině. Mířil zřejmě do svého bytu v domě na okraji Ostravy. Za poslaneckou imunitu se však schovávat nehodlá a je dle svých slov připraven nést následky. "Bylo to ve dvě hodiny v noci, dálnice byla prázdná. V každém případě se to nemělo stát," sypal si ministr z ČSSD popel na hlavu. Hrozí mu pokuta, ztráta bodů i dočasné odnětí řidičského průkazu.

Znamenalo by to, že by se Zaorálek musel spoléhat na svého řidiče. A nebo chodit pěšky. Řidič je přitom patrně vášnivý. „Když byl předsedou Sněmovny, tak ho vozili ve vládním bavoráku. Naposledy jsem ho ale viděla řídit vládní audinu,“ prozradila jeho sousedka (74). 

Zaorálek ovšem vlastní stříbrnou oktávku. „O tom, že Luboš umí řídit, není pochyb. Vždyť z Ostravy do Prahy a zpátky jezdí roky,“ tvrdí další soused. Na kobereček si už Zaorálka pozval jeho šéf premiér Bohuslav Sobotka (42, ČSSD). Vytkl mu ale prý jen to, že jel sám a ne s ochrankou. S tou už by se nemusel v rychlosti omezovat jako »obyčejný smrtelník«.

Psycholog Humhal: Musel bych ho vyšetřit

Vlezla snad ministrovi vlivná funkce tak do hlavy, že se cítí neohroženě i za volantem? Psycholog Karel Humhal to nevylučuje. „Obecně je možné, že člověk s mocí a vlivem má i na silnici pocit neohroženosti. Jestli to platí v tomto případě, to říct neumím, protože bych s ním musel mluvit nebo bych to musel vyšetřovat,“ řekl Blesku psycholog Humhal.

eliska963852 ( 15. května 2014 17:36 )

Já bych to do pana Zaorálka neřekla, připadá mi jako takový přizdisr.č.

karcsil ( 15. května 2014 12:30 )

Treba ho postihnúť pokutou tak iných.Často jazdím po dialnici aj nad povolenú rýchlosť a predbieha ma vela,vela aut podla môjho odhadu rýchlosťou od 150 až cez 200km/hod a nič sa nedeje.Keď ich stopnú dostanu adekvatnu pokutu a život ide ďalej,tak čo už okolo toho tolko rečí keď sa ktomu verejne priznal s tým ,že ponesie zodpovedajúci postih.

kodlofon ( 15. května 2014 11:50 )

To je toho.Jen 180?

andreslawicky ( 15. května 2014 11:35 )

Když je ve vládě tak musí počítat s tím že si Blesk smlsne

andreslawicky ( 15. května 2014 11:33 )

Byl chycen a naměřeno 180 km tak je to zcela jasné ŘP na rok do čistírny 10.000 kč pokuta a 5 bodů vše ostatní by byla korupce jelikož byl chycen hlídkou přímo na místě

Zobrazit celou diskusi