Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivý sesuv v Afghánistánu: Podmáčená půda pohřbila až 500 lidí!

Autor: shp, ČTK - 
2. května 2014
21:10

Hrozná smrt! Sesuv půdy v důsledku prudkých lijáků v severovýchodním Afghánistánu dnes zabil nejméně 400 až 500 obyvatel. Další stovky lidí se pohřešují. Představitelé OSN v Afghánistánu hovoří o nejméně 350 mrtvých.

Krátce po odpoledním rozsáhlém sesuvu půdy na afghánskou vesnici zprávy hovořily o zhruba 2000 pohřešovaných, z nich se již stovky podařilo podle zdrojů agentury AFP zachránit. Masa zeminy zasáhla stovky domů obce, která leží u svahu v hornaté a chudé provincii Badachšán.

Při záplavách, které minulý týden postihly sever Afghánistánu, přišlo o život na 170 lidí. Některé oblasti jsou prý stále odříznuté od okolního světa a kvůli zničeným silnicím se k tamním lidem nelze dostat.

Záplavy obyvatele Afghánistánu zaskočily. Stovky lidí zůstaly uvězněny na střechách svých domů a musely je zachraňovat vojenské vrtulníky. Podle mezinárodní organizace Save the Children povodně zasáhly asi 40.000 lidí, z toho 25.000 dětí.

karlos107 ( 3. května 2014 13:28 )

Debilové v půl dvanácté před obědem psali až 2000 lidí ... teď 13:30 až 500 lidí. Blbci

vivienca ( 3. května 2014 09:32 )

oprava "lodičkové" howg

vivienca ( 3. května 2014 09:31 )

Blb neviděl ani mapu světa natož aby něco procestoval... Těžko mu něco vysvětlíš....

vivienca ( 3. května 2014 09:29 )

Jsou to taky jen lidi, víme?! Možná ne tak zcela primitivní jako nick budybad a polib.mi.zadel. Přestaňte se už schovávat za své falešné ideály a rozumné světonázory a prostě řekněte nahlas, že vám není cizí představa někoho zprovodit nadobro ze světa protože se vám nelíbí jejich kultura, náboženství, mentalita... Do toho vy hrdinové, není se zač stydět, naše dějiny už to přece taky zažili (kupříkladu holocaust), nejste ani první ani poslední. A hlavně mi tu netvrďte, že jste mírumilovní bezproblémoví lodičkové, kteří se o víkendech věnují charitě, ale když "voni tamti si to fakt zasloužej!" Je mi z vás na blití víc, než z kdovíjakých afghánců, který jsme navíc v životě ani neviděli. Jste hovada

budybad ( 3. května 2014 00:11 )

Nasi prapredci staveli takove protihraze z kamenu a sami a kamenu tam maji dost. Ale ono je lepsi sebrat zbran a ukrast nekde jidlo, je jedno za jakou ideu, nez zvelebovat zem k zivotu. A kdyz se neco takoveho pak stane, narody pomozte.Je mi lito tech lidi ale museji si napred doma udelat poradek. Ackoliv my si ho taky nedovedem udelat I kdyz mame svobodne volby.No je to tezke na svete

Zobrazit celou diskusi