Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čech nalezený v Norsku: Dluhy splácet nebudu!

Autor: ljš - 
18. dubna 2014
08:48

Nikomu nezaplatím ani korunu a z Česka zase zmizím, protože za své dluhy nemůžu. To jsou plány Čecha se ztrátou paměti Michala P., kterého našli v Norsku. Největší částku přitom dluží svému otci.

Jak Blesk informoval, na Michala P. byly vedeny celkem čtyři exekuce, v celkové výši asi 400 tisíc korun, a muž je nyní v insolvenci.

Nalezený Čech potvrdil, že si před svým zmizením pořídil hypotéku a několik úvěrů. "A normálně jsem to splácel, dokud nenastalo něco zvnějšku, co mi nahnalo strach a co potom způsobilo exekuce," řekl serveru iDnes.cz.

Dluhy prý však splácet nemůže, protože mu v tom brání nastavený systém. "Ale díky tomu nemám teď možnost dát to do pořádku, protože kdybych začal pokračovat v pracovní činnosti, obstavili by mě příjmy a nasadili by mi životní minimum a já s životním minimem nemůžu existovat, nemůžu mít pronajatý byt v Praze, protože bych nezaplatil nájem. Za takových podmínek bych nemohl pracovat, protože bych nemohl bydlet," vysvětlil.

Do Česka sice přijede velmi brzy, aby si zde vyřídil potřebné doklady. Hodlá ale znovu rychle zmizet a začít znovu někde jinde. Nezadrží ho tu ani značný závazek vůči své rodině.

"Můj otec je jeden z mých věřitelů a já mu dlužím poměrně velmi vysokou částku. Možná nakonec bude největší věřitel ze všech," přiznal totiž. Zda hodlá peníze ze zahraničí splácet alespoň jemu, ale neřekl.

londynskypes ( 18. dubna 2014 18:16 )

cesi hned ztraceji pamet v cizi zemi

londynskypes ( 18. dubna 2014 18:16 )

dyskrymynaclja ( 18. dubna 2014 17:21 )

dyskrymynaclja ( 18. dubna 2014 17:21 )

Oddlužen bude až najdou jeho rozbitý ksicht v Oslo a pr.del v Moskvě

imperatorcaligula ( 18. dubna 2014 16:40 )

Tak Paroubek měl v zásadě pravdu. Jenom zapomněl dodat, že to platí jenom ve spojení s dalšími podmínkami, jako např. jsi stát, který má tak vysoký dluh a je tak zaháčkován v politických a ekonomických strukturách, že by svým pádem strhnul i ostatní (EU vs. Řecko), nebo jsi tak veliký, že se vyplatí půjčovat dále a žít z úroků, zvláště, když půjčuješ virtuální měnu (FED vs. USA). Samozřejmě, pro ČR, Paroubka či tohohle ydyota to neplatí.

Zobrazit celou diskusi