Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vzhůru za diktátorem: Rodman odletěl blahopřát Kim Čong-unovi k narozeninám!

Autor: shp - 
6. ledna 2014
07:17

Extravagantní basketbalista a herec Dennis Rodman odletěl do Severní Koreje, kde se spolu s dalšími někdejšími hvězdami americké NBA chce zúčastnit exhibičního zápasu u příležitosti třicátých narozenin severokorejského diktátora Kim Čong-una.

Rodman označuje mladého severokorejského vůdce za svého blízkého přítele a své cesty do KLDR nazývá basketbalovou diplomacií. Američtí činitelé Rodmanovo počínání již dříve kritizovali.

Podle jihokorejské agentury Rodmana na nejnovější cestě do Pchjongjangu doprovází zhruba desítka jeho bývalých kolegů z NBA, mezi nimiž jsou na příklad Kenny Anderson, Cliff Robinson či Vin Baker. Rodman tvrdí, že chce navázat vztahy s obyvateli izolované komunistické země a ukázat ostatním, že není tak špatná.

„Jde o to pokusit se propojit obě země, dát lidem vědět:...Žádná země na světě není tak špatná, obzvlášť Severní Korea,“ řekl někdejší špičkový basketbalista předtím, než se svým týmem zamířil na letiště v Pekingu. Rodman je nejznámějším Američanem, který se s velkým basketbalovým fanouškem Kim Čong-unem setkal za jeho dvouleté vlády.

Diktátorovy kulatiny

Severokorejský vůdce oslaví třicáté narozeniny zřejmě ve středu. Ten den by se američtí hráči měli postavit severokorejskému basketbalovému týmu v exhibičním zápase. Mezi Spojenými státy a Pchjongjangem panují spory kvůli severokorejskému programu jaderného zbrojení.

mortis69 ( 6. ledna 2014 11:35 )

Všem současným i minulým členům by rád přispěl na jednosměrnou jízdenku do blahobytné KLDR cca-stovka by byla až moc štědrá,za to co tu napáchali se slabomyslnými spoluobčany,kteří je volí zpět

mortis69 ( 6. ledna 2014 11:30 )

...a od roku 1917,o další milion víc

hyundaista ( 6. ledna 2014 10:41 )

Komunisti ta rudá pakáž se vraždí nejen mezi sebou,ale i vyvraždili od r. 1948 v celém světě víc lidí jak Hitler

siroky11 ( 6. ledna 2014 10:02 )

co to tady meleš ? Děláš jako by se ta Modrá lůůza nechovala úplně stejně? Ale to Vy Modráci nechcete vidět, že? Co třeba Mrázek?

hyundaista ( 6. ledna 2014 08:55 )

Kdy pojedou členové Ksčm poblahopřát tomu rudýmu zmetkovi Kimovi,že nechal roztrhat svého komunistického strýce psy ? U komunistů je běžné,že se vraždí i mezi sebou

Zobrazit celou diskusi