Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Dálnice D1 stála čtyři hodiny: Srazilo se 20 aut, provoz již obnoven

Autor: geo, ČTK - 
21. prosince 2013
15:47

Na 66 kilometru ve směru na Brno uzavřela dálnici D1 hromadná nehoda asi 20 aut. Vyšetření příčin a odstranění všech vozidel trvalo přes čtyři hodiny. Dálnice je nyní již naplno průjezdná. 

Provoz na dálnici D1 ve směru na Brno dnes před polednem mezi 63. a 66. kilometrem omezilo sedm dopravních nehod, při kterých se dohromady srazilo 20 aut. Záchranáři odvezli do benešovské nemocnice pět lehce zraněných lidí, několik dalších po ošetření nechali na místě. ČTK to sdělili mluvčí středočeských záchranářů Tereza Vojtová a policie Jakub Vinčálek. Nejfrekventovanější tuzemská dálnice byla na Benešovsku čtyři hodiny průjezdná pouze jedním pruhem, vytvořila se tam až šestikilometrová kolona.

Podle mluvčího středočeské policie Vinčálka se kolem 11:30 nestala hromadná nehoda, ale několik havárií mezi 63. a 66. kilometrem. Potvrdila to také mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. "Nehod je tam několik. Nemuseli jsme nikoho vyprošťovat," řekla ČTK Kostková. Příčiny nehody policisté podle Vinčálka dál vyšetřují, stejně jako škody, které při haváriích vznikly.

Vojtová uvedla, že prvotní informace z místa nehody byly zmatené. Nad dálnicí proto přeletěl vrtulník, který zjišťoval podrobnější informace. "Mezitím bylo k nehodám vysláno pět sanitních vozů. Letecká záchranná služba na místě nehody přistála, ale později byla odvolána, protože nikdo z účastníků nehod neutrpěl těžké zranění," doplnila Vojtová.

K lehce zraněným pacientům uvedla, že šlo o tři těhotné ženy, které byly odvezeny do nemocnice na vyšetření. Další žena byla do nemocnice přepravena s otřesem mozku a další se zhmožděným hrudníkem.

 

Zobrazit celou diskusi