Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Výsměch Rusnokovi a jeho partě: Hnusní chlapci z mokré komunistické čtvrti, říká David Černý

Výtvarník David Černý se po prostředníku, namířeném směrem k Hradu, zostra pustil do Jiřího Rusnoka i jeho vlády
Výtvarník David Černý se po prostředníku, namířeném směrem k Hradu, zostra pustil do Jiřího Rusnoka i jeho vlády  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
10. prosince 2013
11:25

Jiří Rusnok je i dnes jedním z nejpropíranějších Čechů. A to kvůli vzpomínkové akci k uctění památky Nelsona Mandely, na kterou nechtěl letět a okomentoval to navíc peprnými slovy, kde se to "ty vole" jen hemžilo. Rusnokovo jméno kvůli tomu koluje i zahraničním tiskem. Do premiéra v demisi se snad nejostřeji pustil výtvarník David Černý, který nešetřil ani další členy úřednické vlády.

Zatímco prezident Miloš Zeman v hovorech z Lán úřednické vládě děkoval za práci, kterou odvedla, výtvarník David Černý se po uniklém rozhovoru Rusnoka a spol. pořádně rozohnil. Scénka "ty vole, zemřel Mandela, ty vole, já se úplně třepu, abych tam nemusel jet", ho vůbec nepobavila. Je podle něj smutným obrazem, jak se celá úřednická vláda chová. "To, jak se tato partička chová, je zcela odpovídající tomu, jak se vyjadřuje," řekl Černý serveru lidovky.cz.

Výtvarník útočí na Rusnoka: Lukoilzemanův premiér

Černý vzpomenul i další Rusnokův skandálek, kdy se řešilo, pročs Rusnokem na zasedání OSN ve Spojených státech letěla celá rodina a českou delegaci převáželo podle The New York Times osm limuzín. "Na jedné akci skandinávských diplomatů byl Rusnok obklopen osmi členy ochranky. Jezdí s ním tři policejní auta. Všichni tito kámoši instalování do funkcí ´Lukoilzemanem´ se po Praze prohánějí s majáčky na autech. To se dost posledních let nevidělo," čílí se dál v LN kontroverzní výtvarník.

Černý přitom strhl pozornost na Česko i ve světě, když vztyčil na Vltavě obří prostředníček, směřující k Hradu. Rusnokovu úřednickou vládu, dosazenou prezidentem Zemanem, pak rozhodně v lásce nemá. A poslední video ze Sněmovny bylo vodou na jeho mlýn. "Prostě hnusná partička chlapců z mokré komunistické čtvrti, kteří najednou dostali na chvíli moc," dodává autor děl jako Entropa.

Rusnok zaujal v zahraničí i dnes

Rusnok však čelí kritice z více stran. A ačkoli se to nemusí zdát, stal se světově proslulým - jeho jméno a fotka koluje i po řadě zahraničních serverů, právě v souvislosti s neochotou vyrazit kvůli Mandelovi do JAR. "Takhle se na smrt Mandely nereaguje," sjel premiéra jihoafrický server Eye Witness News. A Rusnok zaujal i dnes server The Daily Mail, který jeho fotku umístil hned pod hlavní článek o oficiální rozlučce s Mandelou. Rusnokův přístup nechápou však ani další zahraniční média.

Jiří Rusnok dál čelí kritice a nevítané pozornosti kvůli tomu, že se za nevybíravého komentáře zdráhal vyrazit do JAR rozloučit se s Nelsonem Mandelou Jiří Rusnok dál čelí kritice a nevítané pozornosti kvůli tomu, že se za nevybíravého komentáře zdráhal vyrazit do JAR rozloučit se s Nelsonem Mandelou | Reprofoto Daily Mail

verasum ( 12. prosince 2013 13:14 )

Tohle umnaštěný pako, které si hraje na umělce je jedno velký ubohý sprostý hovado nic víc

jajanene ( 12. prosince 2013 07:51 )

Přesně, ten se potřebuje nečím prezentovat, a když uměním to v jeho případě nelze, tak ...

strnad86 ( 11. prosince 2013 12:54 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

ivuska1 ( 11. prosince 2013 10:02 )

Tak tato nula se muze tak nekomu vysmivat. Ubozak

ivuska1 ( 11. prosince 2013 10:00 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa