Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Katka: „Bojím se, že vraha mých rodičů pustí na svobodu!“

Autor: Ivana Žáková - 
9. prosince 2013
13:56

Otřesná muka prožívala u krajského soudu dívka, které bývalý přítel Radek V. (24) brutálně zavraždil oba rodiče. Evidentně se chce vyhnout trestu a nešťastná Katka se obává toho, aby se nedostal na svobodu.

Radkovi V. hrozí výjimečný trest, případně i doživotí. Brutálním způsobem letos v březnu sprovodil ze světa v Městě Albrechticích na Bruntálsku rodiče své přítelkyně. Jednak ze msty, že se s ním dívka chtěla rozejít, a také proto, že jejímu otci dlužil přes pět set tisíc korun, které ukradl z rodinné firmy na automaty.

Bodal do srdce

Krátce poté, co Radka V. vykázala policie z pražského bytu jeho přítelkyně, odjel vzteklý na severní Moravu rozhodnutý zabíjet. Jako první v domě ubodal do srdce matku Danu (+52), její tělo pak odtáhl do sklepa. Pak číhal na otce Ondřeje M. (+55), městského zastupitele a váženého občana města, až se vrátí z procházky. Také jeho surově ubodal a mrtvolu zastlal do postele.

Jak Blesk zjistil, krátce po vraždě volala otci jeho dcera. Mobil zvedl Radek V. a změněným hlasem se vydával za jejího nemocného otce. Poté odjel za dívkou do Prahy, kde dokonce přespal v jejím bytě. Když se cynicky vrátil na místo činu zahladit stopy, zatkla ho v domě kriminálka.

Radek V. sice připustil, že rodiče své expřítelkyně zabil, avšak nikdy se ke zločinu nevyjádřil a odmítl s policií spolupracovat. Také včera u soudu zmařil proces, když se domáhal změny advokáta, ke kterému prý ztratil důvěru. Podle rodiny zavražděných jde jen o zdržovací taktiku. „Vzhledem k jeho povaze se to dalo čekat. Udělal ze mě sirotka a připravil mě o to nejdražší, co jsem měla, rodiče. Bojím se, že ho pustí na svobodu,“ řekla Blesku zdrceně dívka.

strnad86 ( 10. prosince 2013 10:43 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

namoroman ( 9. prosince 2013 16:11 )

Kdysi jsem četl o vězeňské psycholožce v USA, která v rozhovoru řekla, že člověk-vrah v USA nemá naprosto nárok aby se vrátil zpět do běžného života, že to tam mají tak zařízené, že to prostě nejde Možná jsou výjimky,ale musím s touto zásadou souhlasit...nevím jak je to u nás

marie60 ( 9. prosince 2013 15:47 )

Měl by dostat doživotí, lepší by byl však provaz.

Zobrazit celou diskusi