Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Exmanželka pedofila Dutrouxe nabízí jeho obětem: Dostanete pětistovku měsíčně!

Autor: shp, ČTK - 
18. září 2013
07:47

Prožily si ta nejhorší sexuální muka, navíc ve věku, kdy byly ještě malé dívky. Teď jim exmanželka pedofila, který je zneužil, nabízí odškodné. Za sexuální zneužívání by oběti Marka Dutrouxe měly dostávat pět set korun měsíčně.

Bývalá manželka pedofila Marka Dutrouxe chce rodinám obětí vyplácet odškodnění ve výši zhruba 515 korun měsíčně. Michelle Martin (53) tak chce po více než roce splnit jednu z podmínek svého předčasného propuštění z vězení.

Odpykala si 16 let

Dutrouxova bývalá manželka a spolupachatelka zločinů byla loni v srpnu podmínečně propuštěna na svobodu po odpykání zhruba 16 let z 30, k nimž byla odsouzena. Hlavní podmínkou jejího propuštění bylo, že musí žít v ústraní a pobývat v klášteře v obci Malonne asi 60 kilometrů jihovýchodně od Bruselu.

Jde o symbolické odškodné

List Le Soir dnes s odvoláním na obhájce rodin dvou obětí napsal, že Martin jim nabídla odškodnění 515 Kč měsíčně. Takto malá suma může být podle listu jen symbolickým gestem. Martin, Dutrouxovi a jeho dalšímu komplici soud původně uložil vyplacení odškodného ve výši 12,5 milionu Kč.

S pedofilem se rozvedla až ve vězení

Nyní šestapadesátiletý Dutroux dostal v roce 2004 trest doživotního vězení za únos, věznění a sexuální zneužívání šesti dívek, z nichž čtyři zavraždil. Martin činy svého manžela kryla a zároveň se na nich podílela. Oběti věznila a dvě osmileté dívky nechala zemřít hlady. S Dutrouxem se rozvedla až při pobytu v žaláři v roce 2003.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi