Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Děsivý pohled: Zavalený tunel se stal hrobem Rasťovi (†39)!

Autor: shp - 
16. srpna 2013
09:44

Zavalený tunel plný sutin, ze stěny visí šňůry, které vedly k odpalovacímu systému, a na zemi leží helma. Ta patřila střelmistrovi Rasťovi Mihalikovi (†39), který po nekontrolovatelném výbuchu v tunelu našel smrt. Co se přesně stalo, zatím neví ani policie...

Nikdo si zatím nedokáže vysvětlit, co se ve slovenském tunelu dlouhém 540 metrů stalo. Vyšetřování vedou policisté i obvodní úřad ve Spišské Nové Vsi. „Bylo zahájeno trestní stíhání ve věci usmrcení a ublížení na zdraví. Vyšetřovatel k případu přizval experty, jejichž úlohou je vypracovat znalecké posudky,“ proradil prešovský policejní mluvčí Daniel Džobanik.

Rasťo sám poprvé vedl odpal

Odstřel horniny v tunelu měla na starost společnost Austin Powder, jejímž zaměstnancem byl i zkušený střelmistr Rasťo. Poprvé se dostal do situace, kdy měl odstřely sám vést. Podle manželky se vystudovaný inženýr sám podílel na projektování výstavby tunelu.

Zůstala po něm manželka a syn

Část výbušniny po odpalu neexplodovala na první ani na druhý pokus. Pracovníci odstřelovací čety se tak vydali do tunelu, aby zjistili, kde se stala chyba. Trhavina však vybouchla, několik mužů zranila a Rasťa zabila. Po střelmistrovi zůstala manželka a malý syn.

evita5555 ( 16. srpna 2013 11:22 )

Neni to tak celkom pravda, jeho kolega, ktorý sa na jeho prácu nemohol pozerať, lebo evidentne zle postupoval, sa už vyjadril, že to bola chyba toho strelmajstra. Aj sa vydal na útek, ale nestačil odísť do bezpečia, ale prežil. Už aj to je nenormálne, že sa tam išli pozrieť všetci, stačilo, keby tam išiel jeden. Bohužiaľ, toto je tiež práca, kde môže človek urobiť len jednu chybu a tá je aj jeho posledná. podobne ako piloti.

zaviracispendlik ( 16. srpna 2013 10:37 )

tohle zaměstnání nebrat

Zobrazit celou diskusi